De Araskaeta (©Reuters)
De Araskaeta (©Reuters)

Ništa bez privatnog aviona: Flamengov šampionski udar, Pulgar i De Araskaeta u pravi čas (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.11.23. | 04:02

Klub sa najvećom navijačkom bazom za petama lideru Palmeirasu i Botafogu

Tamo gde je fudbal kao religija, tamo gde je važniji od života, tamo se unajmljuju privatni avioni i šalju po uzdanice. Flamengo je namirisao titulu, klub sa najvećom navijačkom bazom u Brazilu osetio je trenutak, sada je pravi momenat da izvrši pritisak na konkurenciju i krene u napad na titulu.

Erik Pulgar da ostane tu gde jeste. Giljermo Varela da ne mrda. Đorđijan de Araskaeta da čeka kao zapeta puška. Vežite se, polećete, stižete na derbi. Sakupljanje reprezentativaca ispostavio se kao najbolji mogući potez, jer da nije bilo privatnog aviona verovatno ne bi bilo ni pobede nad Bragantinom – 1:0 (0:0).

Izabrane vesti

U pravi čas Erik Pulgar i Đorđijano de Araskaeta! Krenuo je Tite sa Urugvajcem, video da ne ide, da klub iz Red Bul grupacije neće tako lako pasti. Odolevao je naletima u prvom poluvremenu i vreme je bilo da se potegne teška artiljerija. Ušao je i čileanski vezista da pojača agresivnost u veznom redu i bio je to pravi potez.

Pritisnuo je igrače Bragantina, priključivao se napadu i asistira u završnici. Osetio je Erik Pulgar da mu se neko od saigrača ubacuje iza leđa, zavrnuo je na ivici kaznenog prostora i naleteo je Đorđijan de Araskaeta. Prvi je stigao do lopte, dao for i špicem tikao. Nije stigao Klejton da odreaguje.

Od svih koji se nadaju tituli Flamengo je u najboljoj formi. Dobio je tri od četiri poslednje utakmice, sprečio Bragantino da zasedne na vrh i sada je samo na dva boda udaljen od lidera Palmeirasa. Sa druge strane, Botafogo je nastavio da posrće. Bez trijumfa je na sedam utakmica zaredom!

Crno-belima iz Rio de Žaneira bodove je otkinula Fortaleza – 2:2 (2:1). Botafogu je malo bio i komičan gol Emanuela Britesa, kome je Giljerme nešto kasnije pokazao na koju stranu treba da tuče. Dva puta je Fortaleza vodila, dva puta ispustila prednost, ali Danilov trzaj glavom i izbegnut poraz ne znače previše Tijagu Nunjesu. Titula mu izmiče iz ruku...

BRAZIL 1 – ZAOSTALE UTAKMICE 29. I 30. KOLA

Četvrtak

Fortaleza - Botafogo 2:2 (2:1)

/Pikaču 8, Giljerme 42 - Brites 21ag, Danilo 78/

Petak

Flamengo - Bragantino 1:0 (0:0)

/De Araskaeta 75/



tagovi

Južna AmerikaBrazilska Serija AFlamengoBragantinoDe Araskaeta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara