Ništa novo u Gordom Albionu: Zvižduci posle prvog remija zamenili euforiju

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.11.22. | 02:41

Deo engleske javnosti promenio stav posle druge utakmice reprezentacije u Kataru

Ubedljiva pobeda nad Iranom (6:2) izazvala je veliku euforiju u Engleskoj, međutim deo fudbalske javnosti na Ostrvu promenio je stav u potpunosti već posle prvih ispuštenih bodova Gordog Albiona u Grupi B. Remi mirnih mreža sa Sjedinjenim Američkim Državama bio je povod navijačima da zvižducima isprate Gereta Sautgejta i njegove izabranike, a selektor Engleske na reakciju publike osvrnuo se neposredno posle utakmice.

Izabrane vesti

"Naravno da želim da naši navijači odu kući srećni. Takođe, želim da naši navijači kod kuće imaju osmeh na licu. Nismo uspeli da im to prijuštimo večeras, a ljudi će reagovati onako kako će reagovati", rekao je Sautgejt.

Navijači Gordog Albiona svako veliko takmičenje dočekuju sa snovima o trofeju, međutim strpljenje i podrška za nacionalni tim po pravilu izostaju već sa prvim spoticanjem. Večeras, reprezentativci Engleske osim što su ispustili dva boda, prikazali su generalno vrlo bledo izdanje i ploča na kojoj su se vrteli hvalospevi brzo je okrenuta.

"Moramo da ostanemo mirni na ovim turnirima. Prošli smo kroz ovo ranije. Bio sam u tome kao igrač i trener. Imamo stvari u svojim ruka. Tako da sam siguran da će biti mnogo glasina, ovo je turnir na kojem je mnogo priča spolja, ali mi smo na pravom putu. Potrebno je malo da uradimo Još uvek možemo da se poboljšamo i potrudićemo se da to učinimo".

Posle efikasne premijere Englezi su zatajili u ofanzivi, međutim Sautgejt ne smatra da je remi povod za paljenje alarma.

"Zaista sam zadovoljan odnosom igrača protiv teškog protivnika. Branili su se neverovatno dobro. Doći do vrhunca učinka pre neki dan, a potom pronaći istu energiju i nivo kvaliteta večeras bio je izazov. Da, nedostajalo nam je malo strpljenja i kvaliteta u poslednjoj trećini. Nismo bili u mogućnosti da otvorimo rivala i stvorimo zaista dobre šanse, ali smo morali da pokažemo drugu stranu sebe u smislu igre bez lopte, oporavka. Da biste bili uspešan tim na turniru, morate pokazati različita lica. Uradili smo to večeras".

Jedna od zamerki javnosti na račun selektora odnosi se na činjenicu da Fil Foden nije dobio šansu uprkos očiglednoj bezidejnosti Engleske u ofanzivi, a o statusu i ulozi ofanzivca Mančester Sitija govorio je posle utakmice Geri Nevil.

"Samo na momente naš vezni red nije nije bio dobar večeras, ponekad smo izgledali umorno. Izgledali smo u tim trenucima nepovezano u veznim redu, i rival je izgledao daleko bolje u tom segmentu. Bio sam razočaran što na terenu nisam video Fodena. Znam da imamo Belingema, Griliša i druge, ali Geret više voli Maunta, Saku ili Sterlinga u ovom trenutku, ali za mene, je neverovatno da Foden ne bude starter ili makar da uđe sa klupe".

Bivši vezista Mančester Junajteda Roj Kin je u potpunosti saglasan sa Nevilom, te je dodao da je ostao zapanjen Sautgejtovom odlukom da Fodena ne iskoristi sa klupe.

"Bili smo iznenađeni gledajući to. Očigledno je da će Geret imati svoje razloge, naravno, on je menadžer i poznaje igrače bolje od bilo koga, ali svi smo bili iznenađeni gledajući utakmicu i rekli smo da u potpunosti očekujete da Foden uđe u igru", rekao je Irac.


tagovi

Garet Sautgejtreprezentacija Engleske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara