(©Reuters)
(©Reuters)

Ništa od trofeja za Džonatana Kafua: Kujabino petominutno pomračenje, Gojas nadoknadio minus i ušao u finale

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.03.23. | 02:27

Sander i Maguinjo pogurali domaćina do odsudne bitke – 2:0

Kujaba se izborila za prednost uoči revanša, ponela je gol prednosti u Gojaniju i sve što je gradila u prvoj utamici polufinala Kopa Verdea palo je u vodu za pet minuta. Doživela je pomračenje, prosula razliku i pretrpela eliminaciju – 2:0 (0:0).

Džonatan Kafu se neće boriti za trofej, ostao je u državnom šampionatu praznih šaka. Nekadašnji igrač Crvene zvezde ispoljio je nervozu u revanš susretu, zaradio je žuti karton, a emocije su teško kontrolisali i njegovi saigrači. Pogotovo to važi za Dejversona. Kujabin napadač se vratio posle odslužene kazne i u dubokoj nadoknadi zaradio direktan crveni karton.

Izabrane vesti

Odolevali su gosti u prvom poluvrmenu, uspeli da zatvore prilaze golu i odbrane minimalnu prednost iz prve utakmice. Gojas nije imao rešenje – sve se okrenulo u nastavku. Kada je pronašao pukotinu i anulirao zaostatak, počela je Kujabinim fudbalerima da ulazi voda u uši. Nisu imali „B plan“.

Sander je naćeo domaćina, zatresao je mrežu dvadesetak minuta pre kraja osnovnog dela utakmice. Bio je to uvod u totalnu ofanzivu Gojasa. Krenuo je na sve ili ništa i dobio – sve. Kapitulirala je odbrana Kujabe dva puta u bet minuta, a Maguinjo je doneo prolaz timu iz Gojanije.

Dobio je Gojas „finale pre finala“, nadigrao je konkurenta iz Brazileiraa i ušao u finale, u kome će igrati protiv Pajsandua.

BRAZIL, KOPA VERDE – POLUFINALE PLEJ-OFA (REVANŠI)

Sreda

Gojas - Kujaba 2:0 (0:0), prvi meč: 0:1

/Sander 69, Maguinjo 74/

Četvrtak

Remo - Pajsandu 1:3 (1:0), prvi meč: 1:0 /penalima 2:4/

/Muriki 31 - Serđo 50, Gabrijel 80/



tagovi

KujabaGojasBrazilJužna AmerikaDžonatan Kafu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara