Nisu nam ostavili nadu: Portugalija zgromila Litvaniju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.11.19. | 22:49

Na kraju 6:0 za aktuelnog prvaka Evrope

Nada Srbije da će Portugalija kiksnuti na svom bunjištu je kratko trajala. Suviše je aktuleni šampion Evrope ozbiljan tim da bi sebi dozvolio da se oklizne protiv Litvanije u meču tokom kojeg su imali nož pod grlom...

Na kraju Litvanci su poslužili kao dekor i običan sparing partner. Portugalija je zgromila ekipu sa Baltika (6:0) i približila se smotri najboljih evropskih selekcija. Mi ćemoi držati fige Luksemburgu u nedelju, ali teško će to ići. Posebno, posle ovakve partije Ronalda i drugova, koji će poslednji meč dočekati sa mnogo samopouzdanja. Ali i da se ne lažemo – sa mnogo znanja.

Izabrane vesti

Litvanija  je na klasičan način, bunkerom i kompletnom ekipom iza lopte, pokušala da uvede domaćina u nervozu. Nije vredelo. Sa jedne strane Kristijano Ronaldo, sa druge Bernardo Silva. Tu su još bili Pasienisa, Ruben Dijaz... Nada Litvanije, pa i Srbije, da će se desiti čudo otopila se kao led u viskiju.

Već u sedmom minutu, Ronaldo je visokim presingom naterao odbranu Litvanije na veliku grešku. Oborio ga je Palionis, a superstar Juventusa je bio siguran sa bele tačke.

Frustraciju izazvanu poslednjim dešavanjima u Torinu Ronaldo je izlečio u 22. minutu kada je pogodio sa distance. Na tribinama je već tada počela žurka.

Malo su spustili nogu sa gasa Portugalci, ali su u drugom poluvremenu pokazali kompletan potencijal. Litvanci su pokušavali da se odupru, ali im nije išlo. Stalno se pojavljivao višak... Tako smo videli sjajnu asistenciju Bruna Fernandeša ka Piciju u 52. minutu. I zakucavanje lopte u prvi ugao.

Do kraja meča pogađali su Pasiensija, Bernardo Silva i naravno Kristijano Ronaldo.

 

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO

Sreda

Grupa A
Engleska - Crna Gora 7:0 (5:0)
/Okslejd Čemberlen 11, Kejn 19, 24, 37, Rašford 30, Šofranac 66. autogol, Abraham 84/

Češka - Kosovo 2:1 (0:0)
/Kral 71, Čelustka 79 - Nuhiju 50/

Grupa B

Srbija - Luksemburg 3:2 (2:0)
/Mitrović 11, 43, Radonjić 70 - Rodrigez 54, Turpel 75/

Portugalija - Litvanija 6:0 (2:0)
/Ronaldon 7 penal, 22, 65, Pici 52, Pasijensija 56, Silva 63/

Grupa H
Turska - Island 0:0

Francuska - Moldavija 2:1 (1:1)
/Varan 35, Žiru 75. penal - Raca 9/

Albanija - Andora 2:2 (1:1)
/Balaj 6, Manaj 55 - Martinez 18, 48/

Pogledajte novu epizodu serije EKIPIZZA 

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara