Njukaslova istorijska transfer bomba i Hofenhajmov posao veka: „devetka“ od 44.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.07.19. | 21:06

Svrake potvrdile veliki transfer

Transfer bombu dana u Premijer ligi je danas aktivirao Njukasl!

Svrake su dovele najskuplje pojačanje u klupskoj istoriji pošto su potvrdile transfer brazilskog napadača Žoelintona iz Hofenhajma. Brazilac je potpisao ugovor na šest gofdina, a Hofenhajmu je pripalo neverovatno obeštećenje od čak 44.000.000 evra!

Izabrane vesti

Žoelinton je tako postao ubedljivo najskuplji novajlila u istoriji Njukasla. Prošle zime je paragvajski vezista Migel Almiron doveden iz Atlante za 24.000.000 evra i srušio je 14 godina star Majka Ovena, a sada je Žoelinton debelo nadmašio taj rekord.

Žoelinton ima 22 godine i klasičan je centarfor o čemu govori i izbor broja na dresu. Zadužio je Njukaslovu „devetku“ koju je nekada nosio Alan Širer. A dugoročni ugovor na šest godina dovoljno govori o Njukaslovim planovima sa Žoelintonom.

Hofenhajmova skauting služba je otkrila Žoelintona još kao 18-godišnjaka u brazilskom Sport Resifeu i dovela ga za samo 2.200.000 evra. Prve sezone u Nemačkoj se nije adaptirao i upisao je samo jedan meč, pa je naredne dve godine proveo na pozajmici u bečkom Rapidu gde je sticao iskustvo i postigao 15 golova na 60 mečeva. Ništa nije nagoveštavalo da će godinu dana posle pozajmice vredeti ovoliki novac, ali...

Minule sezone je konačno u Hofenhajmu počeo da pokazuje potencijal. Dao je 11 golova na 33 meča i skrenuo pažnju na sebe. Pominjao se zimus kao želja Lajpciga, potom i kao meta Vulverhemptona, ali je Njukasl oduvao konkurenciju neverovatnom ponudom od 44.000.000 evra.

Momak koji je u karijeri dao svega 36 seniorskih golova za šest sezona će biti pod ogromnim pritiskom na severu Engleske da opravda težinu dresa u kojem je Alan Širer rešetao mreže. Popuniće rupu nastalu odlascima Salomona Rondona, Ajozea Pereza i Hoselua koje je doveo bivši trener Rafa Benitez.

A Hofenhajm je napravio posao veka i zaradio 20 puta u odnosu na ono što je uložio u dovođenje Žoelintona. Postao je najskuplja prodaja u istoriji nemačkog kluba srušišvši rekord Roberta Firmina kojeg je Liverpul platio 41.000.000 evra. Dodajmo i da su među 10 najvećih prodaja u istoriji Hofenhajma i transferi Karlosa Eduarda u Rubin za 20.000.000 i Luiza Gustava u Bajern za 17.000.000 evra. Fantastičan skauting radi Hof u Brazilu...


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara