Gabri Vega (AFP)
Gabri Vega (AFP)

Njukasl plaća 30.000.000 za klauzulu jednog od najvećih talenata Španije

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.05.23. | 19:28

Još jedan biser Primere na pragu Premijer lige

Kada su ga preuzeli prebogati Saudijci, očekivalo se da Njukasl krene u besomučno trošenje para na pojačanja i kupovinu uspeha kao što su to nekada radili Čelsi, Mančester Siti ili PSŽ sa bogatim vlasnicima. Ali Njukasl je do sada poslovao prilično drugačije i opreznije... I napravio uspeh plasmanom u Ligu šampiona posle 21 godinu.

Izuzimajući transfer Aleksandra Isaka vredan čak 70.000.000 evra, skoro svi ostali transferi u arapskoj eri Njukasla su bili u premijerligaškom rangu. I uglavnom su to bila ulaganja u mlade igrače. Davali su ozbiljan novac za pojačanja poput Bruna Gimaraeša, Svena Botmana ili Entonija Gordona ali sve je to bilo u rangu premijerligaških cena i uglavnom se isplatilo. Sledeća velika opklada Njukasla će biti jedan od najvećih talenata španskog fudbala - Gabri Veiga.

Izabrane vesti

Madridska Marka večeras javlja da je prespektivni vezista Selte na dobrom putu da u transferu teškom 30.000.000 evra pojača Njukasl. Toliko iznosi njegova otkupna klauzula i Njukasl je spreman da je plati i što pre završi posao. Samo da postigne dogovor sa igračem oko njegovih uslova...

Veiga ima 21 godinu i univerzalan je vezista koji može da pokrije sve pozicije od „šestice“ do „desetke“. Debitovao je za seniorski tim pre tri godine, dve sezone dobijao šansu na kašičicu a onda eksplodirao u ovoj sezoni. Pre svega zahvaljujući portugalskom strategu Karlosu Karvaljalu koji ga je lansirao u startera i dao mu punu slobodu u igri kao plejmejkeru koji igra iza Jaga Aspasa i daje golove. U „ligama petice“ je po učinku bio najefikasniji fudbaler među igračima rođenim 2003. godine i mlađim. Ove sezone je dao devet golova na 23 meča i bio apsolutno otkriće Primere.

Kada je šira fudbalska javnost upoznala Veigu i kada su bogatiji klubovi bacili oko na njega, Selta je pokušala da mu produži ugovor i poveća otkupnu klauzulu od 30.000.000 evra ali je bilo kasno. Veiga je postao klijent poznatog agenta Pinija Zahavija koji ga je savetovao da ništa ne potpisuje jer je znao da će mnogi drage volje platiti pomenutih 30.000.000 evra i da će igrač biti u povoljnijoj situaciji. Zahavi već dugo radi na fudbalskoj pijaci, sarađivao je sa najvećim svetskim klubovima, a najčešće sa premijerligašima. Bio je agent koji je pre osam godina realizovao transfer Aleksandra Mitrovića iz Anderlehta u Njukasl, a sada će na Sent Džejms Park da dovede i talentovanog Veigu.

Njukasl je dovođenje ofanzivnog veziste postavio kao prioritet na početku prelaznog roka, pominjala su se imena Džejmsa Medisona iz Lestera i Dominika Soboslaja iz Lajpciga ali je njihova cena bila veća i rešili su se za manje poznatu i jeftiniju, ali potencijalno i perspektivniju, varijantiu.

Iako se i Real Madrid pominjao kao zainteresovan za Veigu, nije došlo do konkretnih koraka jer su Kraljevići sve karte bacili na dovođenje Džuda Belingema i time otvorili Njukaslu čist put za transfer Veige.  


tagovi

Gabri VejgaLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara