(©Reuters)
(©Reuters)

Njukaslov bedem popustio u Premijer ligi posle 572 minuta, Vest Hem odneo bod sa Sent Džejmsis Parka (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.02.23. | 20:26

Ekipa Dejvida Mojesa polako ali sigurno beži od opasne zone

U jednom trenutku čak je disao za vratom Mančester Sitiju i Arsenalu, pričalo se o njemu kao o potencijalnom kandidatu za titulu, ali je Njukaslova realnost borba za Ligu šampiona. I nju bi čak mogao da izgubi ukoliko se uskoro ne probudi, jer već neko vreme spava dubokim zimskim snom. U 22. kolu novi kiks – sa Sent Džejmsis parka bod je odneo Vest Hem – 1:1 (1:1).

Svrake su u padu forme, to je sada više nego jasno. Od poslednjih pet utakmica u prvenstvu dobile su samo jednu. U poslednjem meču u 2022. godini remi sa Lidsom, i onda još tri protiv londonskih timova – Arsenala, Kristal Palasa i danas Vest Hema.

Izabrane vesti

Međutim, i pored toga što Njukasl ne beleži rezultate na kakve je navijače navikao početkom sezone, njegova odbrana nikada nije trpela. Napad je bio taj koji je prolazio kroz krizu. Večeras je pak bilo obrnuto. Odbrana koja je do večeras mirovala na šest vezanih utakmica u Premijer ligi popustila je posle 572 minuta! I to na kakav način, posle kornera i užasne reakcije kompletnog tima. Dozvolili su fudbaleri Njukasla da lopta prođe kroz čitav peterac i završi na drugoj stativi gde se našao i odlično snašao Lukas Paketa (poslao loptu kroz noge Kiranu Tripijeru i Niku Poupu).

S druge strane, napad koji je u prethodna četiri ligaška susreta postigao samo jedan gol, ove večeri je odradio svoje i u tri minuta dva puta tresao mrežu rivala! Doduše, prvi gol do kojeg je domaćin stigao posle 40 sekundi igre poništen je opravdano pošto je lopta pre nego što ju je Džo Vilok poslao u mrežu izašla izvan granica igrališta. Ipak, stotinak sekundi kasnije sve je bilo regularno. Kalum Vilson je na pravovremeno dodavanje Šona Longstafa umakao odbrani gostiju i doneo prednost Svrakama.

Upravo Vilson je u drugom delu imao dve odlične prilike da ponovo dovede Svrake u vođstvo. Ipak, u 76. minutu ga je u poslednjem trenutku sustigao Najef Agerd i sprečio ga da ugrozi Lukaša Fabijanskog koji je sedam minuta kasnije i sam bio na visini zadatka i ukrotio udarac glavom engleskog reprezentativca sa pet metara.

Skupoceno zimsko pojačanje Njukasla Entoni Gordon upisao je debitantski nastup ulaskom u igru sredinom drugog dela i mada je upravo on u 76. minutu pravovremenim dodavanjem otvorio Vilsonu put ka golu, do konkretnog učinka nije stigao.

PREMIJER LIGA – 22. KOLO

Petak

Čelsi - Fulam 0:0

Subota

Everton - Arsenal 1:0 (0:0)

/Tarkovski 60/

Aston Vila - Lester 2:4 (2:3)

/Votkins 9, Sutar 32ag - Medison 12, Iheanačo 41, Tete 45+2, Prat 79/

Brentford - Sautempton 3:0 (2:0)

/Mi 41, Embuemo 44, Jensen 80/

Brajton - Bornmut 1:0 (0:0)

/Mitoma 87/

Mančester junajted - Kristal Palas 2:1 (1:0)/

/Fernandes 7pen, Rašford 62 - Šlup 76/

Vulverhempton - Liverpul 3:0 (2:0)

/Matip 5ag, Doson 12, Neves 71/

Njukasl - Vest Hem 1:1 (1:1)

/Vilson 3 - Paketa 32/

Nedelja

15.00: (2,70) Notingem Forest (3,10) Lids (2,75)

17.30: (4,90) Totenhem (3,60) Mančester Siti (1,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Vest HemNjukaslPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara