Kristijan Noboa okružen novinarima (©Reuters)
Kristijan Noboa okružen novinarima (©Reuters)

Noboa se oporavio i konkuriše za derbi

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.03.24. | 23:07

Bivši fudbaler Sočija bi mogao da debituje za Emelek u noći između nedelje i ponedeljka od 01.00 časova protiv Independijente del Valjea, u derbiju 6. kola Aperture Ekvadora

Najveće pojačanje Emeleka ove zime, Kristijan Noboa, mogao bi konačno da debituje za ekvadorskog prvoligaša u noći između nedelje i ponedeljka. Pravovremeno, pošto Emelek od 01.00 časova po srednjoevropskom vremenu čeka važan derbi sa Independijente del Valjeom.

Noboa je u januaru raskinuo ugovorsa Sočijem i bez obeštećenja došao u Emelek, kako bi mu pomogao posle očajne sezone. Međutim, još na početku priprema za novu sezonu je doživeo tešku povredu, zbog koje se razmatralo čak i da bude operisan.

Izabrane vesti

Terapije su po svoj prilici pomogle, pošto se 38-godišnji vezista našao na spisku igrača Emeleka za susret sa jednim od najvećih rivala u borbi za titulu. Ne očekuje se naravno da bude starter, ali mogao bi da uđe sa klupe.

Uprkos svojim poznim igračkim godinama, Noboa je možda i najatraktivnije pojačanje koje je stiglo ove sezone u ekvadorsku ligu. Očekuje se da svojim iskustvom nekadašnji fudbaler Rubina, moskovskog Dinama, PAOK-a, Rostova, Zenita i Sočija mnogo pomogne renoviranom timu.

01.00: (2,40) Emelek (3,25) Independijente del Valje (2,80)

Noboa je zapravo povratnik u Emelek. To mu je matični klub, za koji je igrao od 2004. do 2007. godine pre nego što ga je Rubin kupio za 1.500.000 evra. Za reprezentaciju Ekvadora Noboa je odigrao 83 utakmice i postigao četiri pogotka.

Emelek još uvek ne zna za poraz, posle pet kola ima 11 bodova. Savladao je Deportivo Kuenku (2:1), El Nasional (1:0) i Delfin (2:0), a remizirao sa Mušuk Runom (0:0) i Orenseom (1:1).

Bodovno je izjednačen sa Independijenteom, koji takođe ima tri pobede i dva remija, ali i bolju gol-razliku (9:3).

Oba tima trenutno gledaju u leđa Aukasu, koji je u subotu savladao Mušuk Runu sa 2:0. Sada ima dva poena više, ali moraće da prepusti prvo mesto onoj ekipi koja noćas trijumfuje.

Podsetimo, u Ekvadoru se igraju Apertura i Klausura, dva takmičenja sa po 15 kola. Pobednici obe faze će na kraju godine igrati finale za titulu. Prošle sezone je Independijente del Valje bio najbolji u Aperturi, ali je na kraju ostao bez titule pošto ga je u finalu savladao osvajač Klausure LDU Kito.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------


EKVADOR 1 (APERTURA) – 6. KOLO

Petak

LDU Kito – Imbabura 5:0 (1:0)

/Arse 12, 70, 74, Piovi 81, Čarkopa 86/

Subota

Makara – Barselona Gvajakil 1:1 (1:0)

/Mina 35 – Korozo 64/

Mušuk Runa – Aukas 0:2 (0:1)

/Medina 21, Mina 81/

Libertad – Tekniko 1:0 (0:0)

/Disanto 60/

Nedelja

Kumbaja – El Nasional 1:0 (0:0)

/Dijaz 90pen/

Universidad Katolika – Orense U TOKU

Deportivo Kuenka – Delfin U TOKU

Ponedeljak

01.00: (2,40) Emelek (3,25) Independijente del Valje (2,80)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

EmelekKristijan NoboaEkvador 1Independijente del Valje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara