Novi nivo ludila na fudbalskoj pijaci: Ima Brajton igrača i od 140.000.000?! Kobac spreman za napad

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.08.23. | 17:31

Deluje zaista nerealno, ali ko sme da se zakune da se neće dogoditi...

Brajton kao vrabac pred kopcima. I tako već nekoliko prelaznih rokova unazad. Kada su Mojzes Kajsedo, a pre njega i Aleisis Makalister, ne zaboravite, otišli u Čelsi i Liverpul, činilo se da će Roberto de Zerbi moći da odahne.

Kad međutim...

Izabrane vesti

'Grabljivci' su ponovo na vidiku. Konkretno, jedan 'grabljivac'. Međutim ustremljen na najvrednije što na Ameksu trenutno imaju. Prema navodima Skaj sporta, Totenhem kao jednu od glavnih opcija za zamenu Harija Kejna vidi 18-godišnjeg Ivana Fergusona!

Radi se o reprezentativcu Republike Irske (šest utakmica, dva gola), fizički sazrelom da se uhvati u koštac s premijerligaškim izazovima, o čemu govori podatak da je još prošle sezone tresao mreže u najjačoj ligi sveta. Računajući sva takmičenja pogodio je čak 10 puta. Za ljubitelje detaljnije statistike, to je gol na svaka 134 minuta.

Zaista učinak za poštovanje ako znamo da se radi o momku od 18 godina...

On se već upisao i u novoj sezoni, u ubedljivom slavlju protiv Lutona - 4:1.

U Brajtonu su svesni da je Ferguson već neko vreme na radaru mnogih klubova, ali teško da su mogli da očekuju neki konkretan napad još ovog leta. Da bi pokušali da ga preduprede pre samo tri dana iz kluba su poručili kako niti imaju potrebu niti plan da mladog napadača prodaju makar još pet godina?! Ali evo već danas očito su bili prinuđeni da radikalnijim korakom pokušaju da odbiju nalet Totenhema.

Kako su to učinili?

Tako što su 'okačili' nerazumnu cenu na Irca. Prema navodima sa Ostrva, ko bude želeo da odvede Ivana Fergusona moraće da plati ludačkih 140.000.000 evra?! Razumljivo i legitimno sa njihove strane, imajući u vidu koga su sve prodali do sada, koliko su zaradili, ali i kakav je potencijal pomenuti golgeter.

Ako bi do transfera kojim ludim slučajem došlo, Ferguson bi postao daleko najskuplji 18-godišnjak u istoriji fudbala. Trenutno su rekorderi Brazilci iz Real Madrida, Rodrigo i Vinisijus, plaćeni po 45.000.000.

I bez potencijalne prodaje mlađanog Fergusona Brajton spada u najbolje prodavce u svetu fudbala u poslednje tri sezone. Inkasirao je nešto preko 403.000.000 evra. Za isti period ispred Labudova su samo Čelsi (471.000.000) i RB Lajpcig (430.000.000). I kada je takozvani balanas između kupovine i prodaje u pitanju premijerligaš sa juga zemlje je treći na svetu, sa čistim profitom od 198.000.000. Tek milion više zaradio je Ajaks u pomenutom periodu, dok je lider Inter iz Milana sa 202.500.000 evra.

Podsetimo, Brajton je prošle sezone prodao Marka Kukurelju, Iva Bisumu i Leandra Trosara, a godinu dana ranije i Bena Vajta za blizu 60.000.000.

Izgleda da je iduća meta određena.

Mada ipak treba konstatovati da je realnije da Totenhem ovog leta kupi nekog iskusnijeg napadača, poput Romelua Lukakua, Džonatana Dejvida ili Gifta Orbana, koji su se najčešće pominjali kao moguće alternative za Kejna.

Novac nakon odlaska kapitena svakako neće biti nikakav problem...


tagovi

Evan FergusonLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara