Nastasić na treningu državnog tima (© Star sport)
Nastasić na treningu državnog tima (© Star sport)

O Nastasiću, Terziću, Ristiću... Povrede i minutaža, ali računamo na njih

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.11.22. | 13:05

Selektor otkrio i da je Grujić bio na klackalici

Rekao je Dragan Stojković na početku selektorskog mandata da će biti zabranjeno sufliranje o pozivima igračima u reprezentaciju. Obećao je da će ako se to desi odmah izaći u javnost i reći ime igrača i ko je zvao za njega.

To se dosad očigledno nije desilo, a Piksijev konačan spisak je naišao na optši koncenzus u javnosti.

Izabrane vesti

Moram da priznam, niko me nije zvao, niti mi suflirao. To je dobro. Imaš apsolutnu slobodu. Ovo nisu epohalne odluke, ovo je samo spisak igrača. Ne bi trebalo da se pravi fama. Minutaža, neigranje, logičan splet okolnosti doveli su da donesem logične odluke. Odluka mora da bude vaša, zato mirno spavam, imam korektan odnos i smatram da odluke koje donosim nisu svima po volji ali moje su“, rekao je selektor Srbije. 

Naravno, uvek ima igrača koji otpadnu a selektor je otkrio ko je bio najbliže nacionalnom timu a otpao je na poslednjem filteru... I ko je uhvatio poslednji voz.

Matija Nastasić? Zvao sam igrače pod zastavu i kada nisu igrali u klubovima, kada nisu imali nikakvu minutažu. E sad kada se broj smanjio na 26 normalmno da neko mora da bude van spiska. Matije nema, žao mi je, ali to je tako. Logična odluka jer je njegovo nestabilno zdravstveno stanje doprinelo da ne bude na spisku“.

Nema na spisku ni Mihajla Ristića.

„Ristić je za četiri meseca odigrao 140 minuta. Ovo nisu kvalifikacije, ovo je Mundijal, nemate više vremena da zovete nove. Terzić je bio deo tima od početka, ali i on predstavlja budućnost srpskog fudbala. Na njih i te kako računam. Kao i na Dejana Joveljića, Đorđa Jovanovića... Tu je i Marko Grujić“.

Vezista Porta je pozvan.

„On je imao minutažu na klackalici, ali je bio povređen. Vratio se. Ponovo je u timu i ponovo igra. Ilić iz Verone je igrao fantastično u Oslu, posle toga nije igrao zbog povrede. Izašao je iz nje, bio na klupi dve utakmice i tu je“.



tagovi

Matija NastasićMarko GrujićDragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija SrbijeKatar2022Mundijal 2006

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara