OCENE: Ivanović je prvi desni bek, Milenković štoper za narednu deceniju, Sergej se još traži

Vreme čitanja: 4min | sub. 09.06.18. | 20:12

Ovog puta, pohvale i za selektora Mladena Krstajića

VLADIMIR STOJKOVIĆ - ostao je bez ocene, jer maltene nije imao posla, a kod gola Bolivije nije imao šansi posle niza propusta naših igrača.

BRANISLAV IVANOVIĆ 7,5 - Posle ove provere ne bi smelo da bude dileme ko je naš prvi izbor na poziciji desnog beka. A poslednjih 25 minuta ohrabrujuće je delovao i kao štoper. Majstorski gol je samo potvrda decenijskog kvaliteta u dresu reprezentacije.

Izabrane vesti

NIKOLA MILENKOVIĆ 7,5 - Polako, ali sigurno dobijamo štopera za narednu deceniju. Prava divota ga je gledati kako kupi lopte, pa čak i deli savete starijima od sebe. Mala zamerka za žuti karton, s tim da je utisak da je prvo stigao do lopte, pa onda udario Bolivijca.

MOZZART KVOTE
Srbija prolazi grupu - 2,15

DUŠKO TOŠIĆ 7 - O njegovoj partiji govore aplauzi navijača. A o smirenosti potezi iz prvog poluvremena kad petom zalama Bolivijce. Dvaput.

ALEKSANDAR KOLAROV 7 - Vrlo dobar u izletima na protivničku polovinu. Sjajno je sarađivao sa Kostićem i izvodio prekide koji su predstavljali neprekidnu opasnost po gol Bolivijaca.

Aleksandar Kolarov

NEMANJA MATIĆ 7,5 - Kao da je na Old Trafordu, srpski Spajdermen - kako mu tepa Žoze Murinjo - napravio je mrežu u koju su se upleli Bolivijci i dao nam za pravo da verujemo da će pobiti predviđanja trenera Mančester junajteda o što ranijem povratku sa Svetskog prvenstva. Rečju - dominantan. Nije imao sreće da kvalitetnu partiju začini pogotkom, pošto je pogodio prečku.

SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ 6,5 - Možda i najslabija karija u lancu srpskih fudbalera. Biće da je tome doprinela i nedefinisana pozicija, malo ispred Matića, a malo iza Ljajića. Kao da još traži sebe. Nijednom nije podsetio na fudbalera za koga Lacio traži 150.000.000 evra.

DUŠAN TADIĆ 7,5 - Milina ga je gledati ovakvog kakav je bio danas u Gracu. I estetika i doživljaj i asistencija. Samo mu je gol nedostajao. Neka mu Fortuna namigne u Rusiji. Utisak malo pokvario neposredno pre gola Bolivije.

Adem Ljajić

ADEM LJAJIĆ 8 - Superioran. Kad se "naklati" ekipi skromnog renomea, kakva je Bolivija, do izražaja dolazi njegov potencijal, oličen ovoga puta u dve sjajne asistencije, ali i neprekidnom guranju lopte napred. Samo bez "prckanja" karakterističnog za neke prethodne mečeve.

FILIP KOSTIĆ 7,5 - Za razliku od susreta sa Čileom, danas je i brzinom i udarcima sa dostance mučio golmane Bolivije. Zaslužio je aplauze na otvorenoj sceni publike u Gracu.

ALEKSANDAR MITROVIC 8,5 – Da je takmičarska utakmica u pitanju dobio bi i više. Nikad nije bio ovako efikasan kao u prvih šest meseci 2018. Kako je terorisao golmane po Čempionšipu, tako je pucao i u Bolivijce, koristio različite vrte oružja, umalo nije postigao i gol makazicama, a posle premijernog het-trika u karijeri možemo samo da poželimo da ne staje. Jer, ne valja prekidati dok je lepo.

IZMENE

LUKA MILIVOJEVIĆ (od 46. minuta) 7 - Asistent za treći Mitrovićev pogodak, premijerligaškim potezima amortizovao je pokušaje Južnoamerikanaca da nas uvedu u probleme.

Marko Grujić

MARKO GRUJIĆ (od 63. minuta) 6,5 - Daleko je nadmašio učinak iz svoje "najbolje utakmice za reprezentaciju", kako je nazvao susret sa Čileom. Imao je i šansu za gol, promašio je sa pet metara glavom.

ANTONIO RUKAVINA 6,5 (od 67. minuta) - Odradio posao na mestu desnog beka, ali posle Ivanovićeve partije, utisak je, izgubio mesto startera.

ALEKSANDAR PRIJOVĆ (od 69. minuta) 6,5 - Rastrčao se, ali šansu za gol nije imao.

PREDRAG RAJKOVIĆ (od 80. minuta) - premalo vremena da bi bio ocenjen.

NEMANJA RADONJIĆ (od 85. minuta) 7 - Nekad je dovoljan jedan potez da se vidi šta ko ume, a Zvezdin krilni vezista je pobacao Bolivijce kao kegle u kaznenom prostoru u finišu meča i nagovestio da bi mogao da bude džoker u Rusiji.

SELEKTOR

MLADEN KRSTAJIĆ 7,5 - Obećao je bolju Srbiju i - dobismo bolju Srbiju. Ruku na srce, protiv 39. reprezentacije sveta, ali igra, efikasnost, a pre svega ponašanje naših fudbalera sugerišu da je i selektor na dobrom putu. Uspeo je da nađe rešenje za kritičnu poziciju desnog beka, profilisao Milenkovića kao štopera kome se veruje, probudio dosad nepredvidivog Ljajića i još ako to uspe da Sergejem... Da je u ekipi uspostavio red pokazuje i detalj s kraja prvog poluvremena u kome oduzima slobodan udarac Ljajiću, predaje ga Kolarovu, a iz te akcije pada najlepši gol na utakmici. Još da sredi padove koncentracije kod pojedinaca. Valjda ne tražimo previše.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rusija2018fudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara