Rasmus Hojlun (©AFP)
Rasmus Hojlun (©AFP)

Od kiksa do Hojlunovog het-trika: Napadač Atalante sprečio novo iznenađenje u Kopenhagenu

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.03.23. | 22:54

Danci se namučili, ali servirali osvetu Fincima

Veliko iznenađenje predstavljala je pobeda Finske nad Danskom (1:0) u prvom kolu Evropskog prvenstva igranog 2021. I to u Kopenhagenu, u utakmici koju je obeležio gubitak svesti Kristijana Eriksena. Zbog zdravstvenih problema iskusni vezista morao je na dužu pauzu, u međuvremenu ostao bez ugovora sa Interom, ali se i vratio na teren, kao igrač Mančester Junajteda.

Godinu i po dana od pomenute utakmice, Danska i Finska ponovo su se sastali na Parken stadionu. Ovaj put bez Eriksen, koji nije mogao da nastupi zbog povrede, inače bi ga bilo u timu, ali i sa drugačijim ishodom iako je pretilo još jedno iznenađenje, odnosno remi 1:1. U finišu meča, ipak, razgoropadio se Atalantin 20-godišnjak Rasmus Hojlun i s još dva pogotka upisao het-trik za pobedu svoje selekcije 3:1 na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. u Nemačkoj.

Izabrane vesti

Pokazali su Finci zube, uspeli iz kontranapada početkom drugog poluvremena da izjednače, ali ih je skupo koštalo loše branjenje kornera u 82. minutu. Popustili su pod pritiskom, a onda kada su pokušali da ponovo poravnaju rezultat još jednom ostavili prostor u svojoj odbrani kao i ranije u 21. minutu, kada je Hojlun prvi put pogodio. Ovaj put iskoristio ga je rezervista Mohamed Darami za prodor po levoj strani, dok je prethodno Aleksander Bah bio asistent. Kada je reč o pomenutom korneru, Jonas Vind je glavom proigroa mladog golgetera, kojem su ovo bili prvi golovi za A selekciju Danske u trećem nastupu. S tim da je u prva dva, protiv Francuske (2:0) i Hrvatske (1:2) u Ligi nacija sakupio zbirno 60 minuta.

Ovaj put selektor Kasper Hjulmand imao je mnogo više poverenja u Hojluna i to mu se vratilo.

Istovremeno sa ovom utakmicom Severna Irska je kao gost upisala očekivane bodove u San Marinu (2:0, golovima Boltonovog Diona Čarlsa), dok je nešto ranije Slovenija preokrenula protiv Kazahstana u gostima i pobedila 2:1.

GRUPA H

Kazahstan - Slovenija 1:2 (1:0)

/Samorodov 24 - Brekalo 47. Vipotnik 78/

Danska - Finska 3:1 (1:0)

/Hojlun 21, 82, 90+3 - Antman 53/

San Marino - Severna Irska 0:2 (0:1)

/Čarls 24, 55/



tagovi

Rasmus Hojlundreprezentacija Danskereprezentacija FinskeKvalifikacije za Euro 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara