©Reuters
©Reuters

Od Manea do Kavanija, novi skup asova spreman za Saudijsku Arabiju

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.07.23. | 11:16

Najpovoljniju situaciju ima Aleksis Sančez, koji kao slobodan može da izdejstvuje godišnja primanja od čak 10.000.000 evra

Kako se zahuktala situacija ovog leta, neće veliki broj iskusnih asova ostati na Starom kontinentu, a čini se da je spremna i nova grupa igrača koji će uskoro na Bliski istok. Kako javljaju različiti evropski mediji u Saudijskoj Arabiji bi uskoro mogli da završe Sadio Mane, Edinson Kavani i Aleksis Sančez.

Al Ahli želi ponovo da ujedini Liverpulov tandem Mane-Firmino, ali postoji interesovanje i drugih klubova, pre svih Al Nasra. Međutim, na kraju bi trebalo da prelomi Senegalac, koji ima ugovor sa nemačkim klubom do 30. juna 2025. godine.

Izabrane vesti

Mane je prošle sezone postigao 12 golova na 38 mečeva, a u aprilu je zaradio i suspenziju zbog fizičkog sukoba sa Lerojem Saneom, pa nije iznenađenje ukoliko želi da promeni klub nakon samo godinu dana od dolaska u Minhen.

Edinskon Kavani ima još godinu dana ugovora sa Valensijom, ali teško da će propustiti priliku da ode u Saudijsku Arabiju.

Za usluge vremešnog Urugvajca bila je zainteresovana turska Adana, ali je upravo predsednik Murat Sandžak otrkrio da će popularni Matador završiti u Arabiji jer njegov klub ne može da izdvoji platu od 5.000.000 evra po sezoni.

Kavani je prošle sezone postigao sedam golova u sezoni za Valensiju, ali nijedan u 2023. godini. Trener Ruben Baraha nema ništa protiv da iskusni napadač ostane, mada bi Valensiji, uz određeno obeštećenje, verovatno odgovaralo da se odrekne igrača sa visokom primanjima, kojem ugovor ističe naredne godine.

Najbolju situaciju na prvi pogled ima Aleksis Sančez, koji se nije dogovorio sa Marseljom oko produžetka saradnje, pa kao slobodan igrač pregovara o ličnim uslovima. Navodno, Čileanac bi mogao da izdejstvuje godišnja primanja od čak 10.000.000 evra.

Sančez je postigao 14 golova na 35 utakmica, ušao je u 35 godinu života, pa mu je ovo idealna prilika da se još jednom ozbiljno "naplati" u karijeri.


tagovi

Sadio ManeEdinson KavaniAleksis SančezLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara