@Inter
@Inter

Od momka dečijeg stava i najboljeg druga Marija Balotelija, do nove šanse u Interu posle 13 godina

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.08.23. | 21:56

Marko Arnautović pozajmljen od Bolonje za 4.000.000 evra, ali uz obavezan otkup od još 4.000.000

Marko Arnautović i Inter - može se reći da je bilo suđeno. Čak 13 godina je iskusni austrijski reprezentativac srpskog porekla morao da sačeka da bi se ponovo pridružio Nerazurima. Prošli put je bilo daleko od onoga što je očekivao, proglašen je za nestašnog momka, karaktera sličnom Mariju Baloteliju, a sada je stigao možda kasno, jer već ima 34 godine. Ipak, svojih pet mina na Đuzepe Meaci je konačno dočekao.

Nerazuri su Arnautovića pozajmili od Bolonje za 4.000.000 eva, ali uz obavezan otkup od još 4.000.000.

Izabrane vesti

Marko je prvi put u Inter došao sa 18 godina, nakon blistavih partija za mladi tim Tventea, a potom i debitantske sezone u Enhedeu. Inter ga je silno želeo 2009. godine, bio je nadomak potpisa za Nerazure, ali je polomio nogu, što je uticalo da pregovori budu ponovljeni. Na kraju je došlo do dogovora o pozajmici, koja bi prešla u trajni ugovor uz određeni broj utakmica. Ipak, odigrao je samo tri meča i vratio se u Tvente.

Međutim, nije bio ključan broj utakmica, već utisak koji je tada golobradi napadač ostavio o sebi. Pričalo se da je redovno kasnio na treninge i sastanke tima. Inter je imao opciju da ga otkupi, ali je Žoze Murinjo odlučio drugačije, aludirajući na njegov temperament.

"On je fantastičnan momak, ali je imao stav deteta. Mario Baloteli je njegov najbolji prijatelj, a to nije slučajno jer imaju iste osobine", rekao je jednom prilikom Portugalac.

Murinjo je pričao i o situaciji sa treninga, koja je pojašnjavala njegov stav o momku rođenom u Beču.

"U mojoj prvoj sezoni u Interu napadači su bili Ibrahimović, Adrijano, Ernan Krespo i Hulio Kruz. Rukujem se i razmenim nekoliko reči sa Markom, a on mi kaže: Gospodine, bolji sam od svih njih", dodao je Murinjo.

Marko je ostao temperamentan i dan-danas, ali je činjenica da je upravo tu svoju crtu na najbolji način iskoristio da postane ono što je danas, a to je igrač za Inter. U Italiji je u poslednje dve godine potvrdio da je još uvek napadač visokog kalibra. Postigao je 25 golova za Bolonju i sada želi da se dokaže na mestu na kojem nije iskoristio svoju prethodnu šansu.



tagovi

Marko ArnautovićLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara