FOTO: ABA liga (Ivica Cavka/Split)
FOTO: ABA liga (Ivica Cavka/Split)

Od očaja do sjaja i nazad: Oslabljeni Borac Mozzart pao na Gripama

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.10.23. | 19:50

Igra Čačana nije ličila na onu iz prethodne tri sedmice

Nema Ronalda nema pobeda, a čak ni ravnopravne borbe u duelu protiv jednog od kandidata za ispadanje. Košarkaši Borac Mozzarta poraženi su na gostovanju Splitu 61:75 u četvrtom kolu ABA lige, a izostanak najboljeg strelca tima nije nadoknadio ni tandem Uskoković - Frenklin sa zbirno 28 poena.

Neigranje najboljeg strelca Ronalda Segua, osetilo se u igri Čačana od samog početka. Veliku zabrinutost izazvalo je startno vođstvo domaćih od 13:2 i očajnih 0/9 Borca u šutu za tri poena. Na krilima raspoloženog Tonija Perkovića Žuti su stekli velikih 14 poena prednosti nakon prve četvrtine. Nisu posustajali ni u prvoj polovini druge i sve do oko 15. minuta održavali dvocifrenu prednost, a onda se Borac raspucao.

Izabrane vesti

Aleksa Uskoković i Džavon Frenklin pokazali su i na prethodnim utakmicama da imaju potencijal da izrastu u jedan od boljih tandema u Jadranskoj ligi, a to su učinili i ove večeri u Dalmaciji. Nnjih dvojica su u finišu prvog poluvremena zablistali i zbirno postigli 15 poena, čime su Čačani skoro pa potpuno istopili zaostatak i prišli na svega pola koša zaostatka pred odlazak na odmor (36:35).

Izgledao je Borac danas kao čuveni mister Edvard Hajd. Ispostavilo se da je igra iz finiša prvog poluvremena bio praktično jedini deo utakmice, u kom je igra Čačana zaličila na onu od pre samo pet dana kada je pružen ozbiljan otpor protiv Crvene zvezde. Kao da izabranici Dejana "Džolija" Mijatovića nisu imali dovoljno strpljenja u gradnji napadi, previše su ih rešavali nerezonskim šutevima u prvih desetak sekundi napada. Nastavili su da forsiraju s šutem s distance iako im nije išao dobro. Nije ni Split blistao, primera radi imao je tek 3/19 u šutu za tri nakon treće četvrtine, ali je iz reketa poentirao kontinuirano, a probudili su se i Amerikanci Derek Fanderburk i Kameron Šelton; Dovoljno za lagodnih +10 posle trideset minuta, 57:47.

Jeste Šamijel Stivenson, najbolji strelac hrvatskog predstavnika u prethodna tri kola bio rezervisan, ali su večeras u fokusu bile domaće uzdanice. Toni Perković bio je najefikasniji igrač utakmice s 21 poen, dok je Krešimir Ljubičić upisao 16.

Najbolji među poraženima bili su Aleksa Uskoković (15 poena) i Džavon Frenklin (13). Do dvocifrenog učinka stigli su i Bojan Tomašević 11 i Tajlan Birts 10 poena.

Nakon četiri odigrana kola Borac Mozzart ima polovičan skor 2-2, dok je Split na 1-3. U sledećoj rundi u halu Kraj Morave stiže Igokea (nedelja, 29.10), dok Split stiže u Železnik (petak 27.10).

ABA LIGA - 4. KOLO

Petak

18.00 Split - Borac Mozzart 75:61 (47:37)

/Perković 21, Ljubičić 16 - Uskoković 15, Frenklin 13, Tomašević 11, Birts 10.


20.00 Budućnost - Cibona

Subota

17.00 Krka - Zadar

Nedelja

17.00 Igokea - Cedevita Olimpija

21.00 Studentski centar - Mornar

Ponedeljak

18.00 FMP - Crvena Zvezda

20.00 Mega - Partizan



tagovi

KK SplitKK Borac ČačakABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara