Laport sa peharom Lige šampiona (© Reuters)
Laport sa peharom Lige šampiona (© Reuters)

Ode i Laport: Ne može da istrpi konkurenciju, bolje mu je kod Ronalda

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.08.23. | 09:52

Štoper Sitija pred selidbom u Rijad

Moćan tim je napravio Al Hilal, čeka još samo potpis Aleksandra Mitrovića, ali je moćan i Al Nasr. Čim ima Kristijana Ronalda automatski je kandidat za naslov prvaka, ali Portugalac je tokom leta dobio društvo u vidu ozbiljnih pojačanja, a sva je prilika da će uskoro poželeti dobrodošlicu još jednom.

U pitanju je Ejmerik Laport, koji je pred selidbom u Saudijsku Arabiju. O ovom poslu izvestio je prvi Dejvid Ornštajn iz Atletika, uvervajući da je Mančester Siti prihvatio ponudu za 29-godišnjeg štopera. Finansijski detalji zasad nisu poznati, s tim da se veruje kako je prvak Evrope zadovoljan novcem i da neće praviti problem nekadašnjem članu Atletik Bilbaa da promeni sredinu.

Izabrane vesti

Deluje da se i njemu ide, jer je ušao u pretposlednju godinu ugovora sa Građanima, a izgubio je mesto startera. I to još prošle sezone, kad je odigrao svega 12 premijerligaških utakmica, dok je procena da će ove biti još manje na terenu, jer je Mančester Siti izdvojio 90.000.000 evra za transfer Joška Gvardiola i jasno je da će Hrvat biti u prednosti. Kad se na to dodaju statusi Rubena Dijaša i Manuela Akandžija, pa i Džona Stounsa, mada Engleza Pep Gvardiola sve češće koristi u veznom redu, Laport je spoznao da mu je u žestokoj konkurenciji vreme za odlazak.

Ponuda je takva da će je verovatno prihvatiti, iako Ornštajn ostavlja ogradu da sam igrač prelomi hoće li put Rijada. Ako se odluči na taj korak biće peto pojačanje tima na čijoj je klupi Portugalac Luis Kastro, pošto su prethodno dovedeni Sadio Mane iz Bajerna, Seku Fofana iz Lansa, Marcelo Brozović iz Intera, te Aleks Teles iz Mančester junajteda.

Svima je prethodnica, još decembra prošle godine, bio Kristijano Ronaldo.



tagovi

Mančester SitiAjmerik LaportEmerik LaportTransferiLetnji prelazni rok 2023Al Nasr

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara