Komentari na vest

Odgovor 1.092 evropska kluba superligašima: Ne treba popravljati ono što nije pokvareno

S

Superliga

pre oko 1 godinu

će postojati hteli vi to ili ne.
S

Sima Arauho

pre oko 1 godinu

Bas me interesuju koliko je ovo "udruzenje" nezavisno?!
m

miile

pre oko 1 godinu

UEFA je i stvorila te ,,velike" klubove....neka ih sad ojadi sa sudijama, dok može!
P

Pjer Karden

pre oko 1 godinu

Proglas su potpisali oni koji su privatizovali svoje lige i sad kad su bankrotirali kriva im Uefa i Englezi koji imaju najatraktivniju ligu.Serija A u poslednjih 30 godina samo su 2 titule otišle van Torina i Milana,poslednje 22 godine ni jedna,da ne govorimo o serijskim titulama Juventusa i Intera plus korupcija,nameštanje,loši stadioni.Bundes liga u poslednjih 20 godina 16 titula u Minhenu od toga evo 12 za redom.Primera od poslednjih 30 titula 28 je završilo u Madridu ili Barseloni ni to ne bi bio problem da real i Barsa nisu uzeli 25,znači dosadna takmičenja koje nemaju nikakav takmičarski značaj.Umesto da smanje monopol u svojim ligama oni bi da ga prošire na evropski nivo.
G

Gost84939

pre oko 1 godinu

Upravo tako, napravili su totalno nezanimljivo takmičenje od svojih liga gde se pre početka sezone već zna pobednik i sad su im krivi šeici, arapi, amerikanci ili ko već? Pogledajte sa druge strane osvajače PL poslednjih godina: City, Liverpool, Chelsea, United, sad će verovatno Arsenal, blizu toga je bio i Tottenham, a ne zaboravimo da je i Lester kojem se tada prognoziralo 15-18. mesto osvojio titulu. Kada će tako Getafe, Mallorca, Spezia, Cremonense, Angers ili Freiburg? Nikada. Upravo zato PL i jeste najgledanija liga, najkvalitetnija, najuzbudljivija, najkompetentnija... I zbog svega toga se ubedljivo najviše novca vrti u njoj zbog TV prava, sponzora, marketinga.
B

Brko

pre oko 1 godinu

Kakav si ti političar. Evo da predstavim tvojim riječima: U posljednjih 25 godina u EPL, 23 titule su otišle u Londonske i Mancesterske klubove. U Njemačkoj u posljednjih 25 godina titula je završavala u Kaiserslauternu, Dortmundu, Stuttgartu, Werderu, Wolfsburgu, Minhenu.
T

Trololo

pre oko 1 godinu

Brko, prvo, to je netacna konstatacija, zaboravljas da su titule uzeli i Lester i Liverpul, drugo, Mancester ima dva osvajaca, London 2, ako odemo jos samo par godina u proslost, dolazimo do toga da je cak i Blekburn osvajao titulu. Znaci, 7 ekipa. Pritom, ama bas ni jedna nije imala toliki primat kao Bajern.
B

Brko

pre oko 1 godinu

Pa Lester i Liverpool su ta dva. Hahaha. Ako ćemo ići dalje, doći ćemo i do HSV-a. Poenta mog komentara jeste kako si predstavio neke činjenice da to izgleda prenapuhano. Za jednu ligu govoriš "titula u gradove" a za EPL to namjerno izbjegavaš i navodiš klubove. Također manipulišeš razdobljem. Za jednu ligu uzmeš zadnjih 10 godina, za drugu više. Evo, recimo, u zadnjih 25 godina Serie A su osvajali Inter, Milan, Juventus, Roma, Lazio. Sad će Napoli. A u EPL Man Utd je bio dominantan devedesetih i 00-ih koliko Bayern sad, tj od osnivanja EPL. Dok nije došao Abramović, samo su oni, Aresnal 3X i Blackburn jednom bili prvaci.
T

Trololo

pre oko 1 godinu

Brko, ja nisam ni napisao originalni tekst, te nisam ni spominjao bilo kakve raspone. Ali drugo je reci da je titula otisla u Barselonu, iako ima vise klubova, zna se da je bas Barselona uzela titulu, tako da i nije manipulisanje. Zar nije manipulisanje informacijama bas to sto ti govoris za nemacku ligu? Zna se da je Bajern osvojio vecinu titula i da je generalno nezanimljivo prvenstvo. Tu i tamo iskoci neka ekipa, ali se vec sledece sezone vrati u prosek. Za Italijane se slazem, liga je generalno podjednaka, ali je i dalje slaba. Meni licno je PL najzanimljivija.
T

This

pre oko 1 godinu

Bravo !ne Superligi
Л

Лазар

pre oko 1 godinu

Уефина такмичења и постоје управо због најјачих и најбољих клубова из водећих лига Европе. Најбољи клубови су у праву да су реално већи од Уефе, и да је дошло вријеме да се мора почети плесати онако како они свирају, а не како свира Чеферин
к

кури

pre oko 1 godinu

Нажалост, и Уефа иде ка томе да направи своју Суперлигу, само у то случају новац иде њој.