Odlučuje i fer-plej?

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.06.18. | 08:13

Meksikancima dovoljan bod, Šveđanima igra nekoliko rezultata

Najkomotniju poziciju u Grupi F imaju Meksikanci. Na vrhu su tabele, skupili su šest bodova, međutim, još nisu sigurni učesnici osmine finala. Selekcija Huana Karlosa Osorija, koja je prikazala sjajan fudbal u uvodna dva kola, za protivnika ima Švedsku (16.00, u Jekaterinburgu) i pod uslovom da je pobedi ili odigra nerešeno sigurno je u narednoj fazi. Čak i u slučaju poraza, s tim da onda Nemci ne smeju da dobiju Južnu Koreju.

E, sad, zbog velikog broja kalkulacija i ta opcija je podložna promeni. Na primer, ako bi Panceri savladali Azijate 1:0, a Sombrerosi izgubili 1:2 opet bi prošli dalje, na osnovu ukupne gol-razlike, što je prvi kriterijum ako su ekipe bodovno poravnate. Za slučaj da i gol-razlika bude ista na scenu bi stupio fer-plej kriterijum, trenutno na strani Latinoamerikanaca (-2 boda, Nemci su na -5).

Izabrane vesti

Mada, kako igraju Meksikanci teško da će ovu priliku propustiti. Pogotovo što su svaki put na prethodnih pet Mundijala prošli grupu, a imaju napadački potencijal u vidu Lozana, Vele i Ćićarita (svi dali po gol u dosadašnjem toku takmičenja).

Šveđani su odigrali muški obe utakmice. Na snagu su savladali Južnu Koreju, dugo odolevali aktuelnom šampionu i sad imaju šansu da prođu. Igra im najpre pobeda nad Meksikom i u tom slučaju su sigurni putnici u narednu fazu. Remijem mogu dalje ako Nemačka ne pobedi Južnu Koreju, a ako i Elf i Tri krune odigraju nerešeno svoje utakmice tim Janea Andersona će u osminu finala ako protiv Meksika postigne više golova nego Nemačka protiv Južne Koreje (na primer 1:1 nasuprot 0:0 ili 2:2 ako Levovi učenici okončaju 1:1). U suprotnom slučaju Nemci će dalje.

Šveđani u osminu finala mogu i porazom. Za to im je potrebno da Južna Koreja savlada Nemačku i to samo jednim rezultatom (1:0). Tad bi na scenu stupio fer-plej, trenutno na strani Skandinavaca (minus tri u odnosu na minus pet Nemaca).

Na svakom od dosadašnja četiri međusobna susreta Meksika i Švedske prošla je igra NG, a triput je meč ušao u opseg 0-2 gola.

MEKSIKO - ŠVEDSKA, 16.00

Jekaterinburg
Jekaterinbuerg arena
Kapacitet: 35.696 mesta

MEKSIKO: Očoa - Salsedo, Moreno, Ajala, Lajun - Erera, Gvardado, Đ. Dos Santos - Vela, Lozano, Ćićarito.

ŠVEDSKA: Olsen - Lustig, Lindelef, Grankvist, Avgustinson - Klaeson, Larson, Ekdal, Forsberg - Berg, Toivonen.

TABELA:

FOTO: Action images
 


tagovi

Rusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara