©Reuters
©Reuters

Odobreno! Otpočeo proces povratka Premijer lige

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.05.20. | 15:29

Zeleno svetlo za početak treninga

Klubovi engleske Premijer lige glasali su za povratak na teren!

Već sutra biće pokrenuti treninzi, što će učiniti svih 20 klubova elitnog takmičenja na Ostrvu. Zeleno svetlo dato je nakon video sastanka predstavnika klubova, koji je trajao oko dva i po sata.

Izabrane vesti

Prvobitno će biti omogućeni treninzi po odvojenim grupama od po najviše pet igrača. Klubovi su razgovarali o brojnim drugim pitanjima, uključujući i svoju želju da odigraju sve preostale 92 utakmice na sopstvenim terenima, a ne na neutralnim, što je postojalo kao opcija.

Neki klubovi nisu zadovoljni jer će dobiti manje novca od TV prava nego što je prvobitno dogovoreno kao deo trogodišnjeg ugovora u iznosu od devet milijardi.

Ono što je zvanično u ovom trenutku jeste samo povratak treninzima. Ipak, to će moći da se učini samo uz stroge uslove. Svi igrači će morati da se testiraju negativno na virus korona. Nijedan igrač neće smeti da se pojavi na terenu više od 15 minuta pre početka meča, a treninzi neće smeti da traju duže od 75 minuta. Svaki igrač će morati da prođe kontrolu temperature i zdravstveni upitnik.

Svi igrači i treneri će morati da ponesu sopstvenu opremu, osim kopački, koje mogu da ostave na terenu. Sva prateća oprema za vežbanje mora da bude dezinfikovana pre i posle upotrebe. Igrači mogu da rade u manjim grupama i da se distanciraju najmanje dva metra jedni od drugih.

Sve ovo predstavlja ozbiljno ohrabrenje svih fudbalskim strukturama u Engleskoj da bi Premijer liga mogla da se nastavi sredinom juna.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara