Fudbaleri OFK Beograda (©Starsport)
Fudbaleri OFK Beograda (©Starsport)

OFK-a u Inđiji nastavlja pohod ka Mozzart Bet Superligi Srbije

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.09.23. | 09:40

Osmo kolo Mozzart Bet Prve lige otvoriće derbi, zakazan za petak od 16 časova

Ne može bolje na početku. Osmo kolo Mozzart Bet Prve lige Srbije otvoriće derbi, okršaj između Inđije i OFK Beograda, koji je zakazan za petak od 16 časova.

Reč je o duelu dve ekipe koje pretenduju na plasman u Mozzart Bet Superligu. Zapravo, po prikazanom u prvih sedam kola OFK Beograd je najozbiljniji favorit za promociju, dok je pred Inđijom ogromna borba.

Izabrane vesti

Sremci su u padu forme, osvojili su samo jedan poen iz poslednja dva kola. Tako im je prekinuta serija od tri uzastopna trijumfa, koja ih je i pogurala ka vrhu. U Inđiji posebno mogu da budu nezadovoljni zbog poraza u Šapcu prošlog vikenda, fudbaler Mačve Nikola Jovanović je isključen u 68. minutu pri rezultatu 2:1. Ipak, brojčanu prednost Inđija nije uspela da iskoristi i rezultat se nije menjao.

U istom tom kolu, u ponedeljak, OFK Beograd je ostvario najubedljiviji trijumf od početka sezone. Na pomoćnom terenu stadiona „Rajko Mitić“ demolirao je Grafičar sa 5:0. Doduše, rival je bio oslabljen, nisu igrali pojedini pozajmljeni igrači Crvene zvezde, tako da zbog tog rezultata Romantičari ne bi smeli previše da polete.

16.00: (3,00) Inđija (3,20) OFK Beograd (2,30)

Izabranici Sima Krunića već imaju osetnu prednost na tabeli, ogromnih sedam bodova u odnosu na najbliže pratioce Mačvu i Tekstilac. Nemaju nijedan poraz, što je samo još Smederevo uspelo. Uz sve to, Romantičari su ubedljivo najefikasnija ekipa sa gol-razlikom 25:7.

Zanimljivo je da u prethodnoj goleadi OFK Beograda nijedan gol nije postigao trenutno najbolji strelac lige Aleksandar Kahvić (osam pogodaka). Umesto njega, protiv Grafičara je sa dva gola zablistao Dejan Georgijević, a u strelce su se upisali još Nikola Mituljikić, Nikola Knežević i Saša Marković. Mituljikić je sada drugi strelac Mozzart Bet Prve lige, pet puta je bio precizan.

Odavno se Inđija i OFK Beograd nisu sastali u takmičarskom meču, još od sezone 2016/2017. Tada su obe ekipe slavile na svom terenu, na Karaburmi je bilo 1:0, u Sremu 3:1. Ukupno, ova dva tima su se sastala šest puta u 21. veku, Beograđani vode sa 5:1 u pobedama. Nikada nisu remizirali.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 8. KOLO

Petak

16.00: (3,00) Inđija (3,20) OFK Beograd (2,30)

19.00: (1,40) Kolubara (4,20) RFK Novi Sad (7,75)

19.00: (1,95) Mačva (3,25) Sloboda Užice (3,80)

Subota

16.00: Mladost GAT - Jedinstvo Ub

16.00: Radnički Sremska Mitrovica - Dubočica

16.00: Smederevo - Radnički Novi Beograd

16.00: Tekstilac - Grafičar

16.00: OFK Vršac - Metalac

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga SrbijeOFK BeogradFK InđijaInđija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara