"Ivan Tomić"
"Ivan Tomić"

Oglasio se Ivan Tomić: Bleki je zver od igrača, setite se kakav je bio Vidić! Vlahović kao Pipo Inzagi

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.03.17. | 15:27

„Fjorentina će napraviti sjajan posao ako ih uzme“, analizirao je bivši direktor i trener Partizana za italijanske medije

Ivan TomićOno što je govorio neformalno, sad je rekao zvanično. Nekadašnji šef stručnog štaba Partizana u zimu 2016, tokom priprema crno-belih na Kipru, uveravao je saradnike, ljude iz kluba u novinare da su dva njegova „izuma“, Nikola Milenković i DušanVlahović, „zveri od igrača“, a od svojih principa nije odustao ni 15 meseci kasnije, ponovivši to u izjavi za italijanske medije.

Povod je, naravno, najavljen transfer štopera i napadača u Fjorentinu, a kako je Tomić nekad igrao za Romu i važi za sjajnog sagovornika prirodno je što su ga kolege iz Violanjuza, bliskog klubu iz Firence, kontaktirale da podrobnije predstavi karakteristike momaka za koje će crno-beli dobiti 6.500.000 evra.

Izabrane vesti

Najpre o Nikoli Milenkoviću.
On ima takve fizičke karakteristike da je - zver! Jak je i brz, što je retkost za fudbalera visokog 194 centimetra. Testovi koje smo radili prošle godine pokazali su da u njegom mišićma ima dosta takozvanih belih vlakana, koja omogućavaju bržu kontrakciju mišića. Zna da 'čita' igru, ume s loptom i smatram da je pred njim velika karijera“, ocenio je Ivan Tomić koji se dugo nije oglašavao u javnosti.

Novinari su ga pitali da li popularni Bleki ima nedostataka.
„Jedini je neiskustvo. Drugačije ne može ni da bude, jer mu je tek 19 godine. Prirodno je što Milenković još mora da se razvija, a ukoliko ga Viola uzme napraviće pogodak. Možda je Firenca pravo mesto za njegovu dalju karijeru, imajući u vidu da će tamo moći da se kreće stopama Jovetića, Ljajića i Nastasića, da postane igrač sličan njima. Potrebno je samo dati dečku vreme da se prilagodi italijanskom fudbalu, a znajući Nikolu neće mu dugo biti potrebno. U Partizanu je brzo napredovao, poseduje jak karakter, igrao je večiti derbi kao da je veteran i to su razlozi zbog kojih verujem u njega“.

Nikola MilenkovićMilenkovićev transfer biće ozvaničen na leto, a Partizan će dobiti 5.000.000 evra i 15 procenata od naredne prodaje.
Setite se kakav je bio Vidić, s tim što je Nikola viši od Nemanje. Ukoliko nastavi ovim putem, može da postane vrhunski štoper“, smatra Ivan Tomić.

Nekadašnji trofejni vezista, uspešni sportski direktor i ne baš upečatljiv trener Partizana minule zime je Italijanima predstavio i Dušana Vlahovića.
Prošle zime ja sam ga ubacio u prvi tim, postao je najmlađi debitant u istorisji srpskog fudbala. Ničeg se ne plaši, živio za gol, kao što je to nekad živeo Filipo Pipo Inzagi“, pohvalno će Tomić.

Dušan VlahovićOd transfera mladog špica klubu iz Humske 1 pripašće 1.500.000 evra, uz napomenu da će Vlahović ostati u Beogradu na pozajmici do kraja januara 2018, kako bi tek kao punoletan mogao u Seriju A.
Dušan je ambiciozan, naporno trenira, želi da pokori svet. S obzirom na visinu (191 centimetar), veoma dobro igra glavom, međutim, daleko od toga da je statičan pred golom. Zna da čuva loptu, dribla, puca van kaznenog prostora, a precizno izvodi penale. Iako je mlad, video sam njegove kvalitete, poseduje potencijal da postane odličan igrač“.

Zaključak...
Ako i njega uzme Fjorentina će napraviti sjajan posao. Milenković i Vlahović su Partizanovi biseri, neki od najvećih talenata koje je klub imao u poslednjih 15-20 godina“, smatra Ivan Tomić.

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

Dušan VlahovićEvropaFjorentinaItalijaIvan TomićNikola MilenkovićFK PartizanSerija ASrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara