Karvaljal (©Reuters)
Karvaljal (©Reuters)

OLI smenjuje trenera, Kovačević dovodi Holanđanina

Vreme čitanja: 1min | sre. 07.02.24. | 19:26

Paskal Jansen na pregovorima u Atini

Pisali su poslednjih dana grčki mediji da su odbrojani dani treneru Olimpijakosa Karlosu Karvaljalu, a danas je stigla i nezvanična potvrda.

Novi sportski direktor crveno-belih Darko Kovačević je juče izjavio kako Olimpijakos “ima trenera”, ali nije time zavarao grčke medije. Oni su danas utvrdili da će novi šef struke kluba iz Pireja biti holandski stručnjak Paskal Jansen.

Izabrane vesti

Holanđanin je od danas u Atini, bio je da gleda mladi tim Olimpijakosa u Ligi šampiona protiv Intera i to je bio jasan znak da će verovatno koliko sutra preuzeti komande A tima crveno-belih.

Karvaljal je početkom decembra preuzeo Olimpijakos sa zadatkom da popravi igru i rezultate tima, ali nije uspeo: na 11 utakmica ostvario je samo pet pobeda, uz dva remija i četiri poraza. Kap u prepunoj čaši bio je poraz od večitog rivala Panatinaikosa u prošlom kolu (0:2).

Pored toga, Karvaljal je u neku ruku i kolateralna žrtva promena u sportskom sektoru Olimpijakosa, jer je otkaz dobio dosadašnji sportski direktor Portugalac Pedro Alves.

Paskal Jansen je do nedavno bio trener AZ Alkmara, kojeg je vodio nešto više od tri godine, ali bez osvojenog trofeja.


tagovi

OlimpijakosKarlos Karvaljal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara