(Reuters)
(Reuters)

On, kao, hoće da ga smene, a oni mu, kao, ne daju

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.02.24. | 00:50

Samjuel Eto ostaje prvi čovek fudbala u Kamerunu

Iza Kameruna je još jedan razočaravajući turnir. Na Mundijalu u Kataru nije prošao grupu, a u daleko slabijoj konkurenciji, na kontinentalnom šampionatu, jeste iz nje izašao i odmah se spotakao, pa je takmičenje na Kupu afričkih nacija u Obali Slonovače okončao u osmini finala.

Neukrotive lavove je na prvoj stepenici eliminacione faze izbacila Nigerija i tako sprečila da ponove uspeh sa prethodnog šampionata, kad su bili treći, na domaćoj teritoriji. Taj rezultat je ocenjen kao loš, pa su u toku previranja u Fudbalskoj federaciji Kameruna, međutim, kao u nekim drugim sredinama, gora se jeste zatresla, ali se samo miš rodio.

Izabrane vesti

Od promena koje je javnost očekivala neće biti ništa. Konkretno, Samjuel Eto ostaje na čelu Saveza. Legendarni napadač, najbolji strelac u istoriji reprezenatcije, ponudio je ostavku na predsedničku funkciju, kao čim kojim bi preuzeo odgovornost za eliminaciju raniju od očekivane, ali se ispostavilo da je sve farsa.

Naime, Eto je u obraćanju članovima Fudbalske federacije tražio da ga razreže dužnosti, ali i da istovremeno sami podnesu ostavke. Kad su shvatili o čemu se radi, delegati Skupštine saveza rešili su da stanu uz bivšeg asa Barselone i volšebno mu pruže podršku. Ostavka je odbijena, tako da i Samjuel Eto ostaje na funkciji, ali i svi delegati će i dalje uživati privilegije u organizaciji. Što da menaju, ako im je lepo. A što se interesa reprezenatacije tiče...

Inače, Samjuel Eto je decembra 2021. izabran za predsedika Fudbalske federacije Kameruna.


tagovi

Samjuel Etoreprezentacija KamerunaKup afričkih nacijaKup afričkih nacija 2024Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara