Ronaldo (© Reuters)
Ronaldo (© Reuters)

Ono kad najveći promašaj kritikuje najboljeg strelca: Ronaldo je sebičan, ne živi za fudbal, nego za golove

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.02.21. | 19:24

„Može da ih postigne milijardu, ali će i imati problem sa shvatanjem igre Andree Pirla“, kaže Antonio Kasano

Zvanično je najbolji strelac u istoriji fudbala, ali i dalje ima onih koji ne poštuju Kristijana Ronalda. Jedan od njih, Antonio Kasano, kao da je čekao poraz Juventusa – i meč na kome Portugalac nije pogodio mrežu – da oplete po asu Stare dame.

Posle gostovanja na stadionu Dragao i neuspeha u prvom meču osmine finala Lige šampiona (1:2), bivši italijanski reprezentativac je bez ustručavanja, u poslednje vreme samo tako i priča, udario na CR7.

Izabrane vesti

Oduvek sam govorio da je Kristijano Ronaldo fenomen. Može da postigne milijardu golova, ali će i imati problem sa shvatanjem fudbala Andree Pirla“, kritikuje Kasano.

Teško da će se Kristijano uzrujati zbovg ovih reči, pogotovo što dolaze iz usta čoveka koji je proglašen za najveći promašeni talenat u istoriji fudbala. No, nekadašnjeg špica Barija, Rome, Reala, Sampdorije, Intera, Milana, Parme i Verone to ne zanima. Nastavlja da provocira Ronalda.

„Sebičan je, ne zanima ga ako nego drugi postigne gol. Tip je fudbalera koji voli da trese mreže, s tim da ne živi za igru, već isključivo za golove. To je očigledno“.

Najveća zamerka Kasana u pravcu 36-godišnjeg napadača je što smatra da je beskoristan ako za pakera nema znalca.

Kad bi iza Ronalda dejstvovali Ćavi, Inijesta, Modrić ili Kros, davao bi Kristijano 50 golova po sezoni, ali u Juventusu se ideje menjaju i sa Pirlom se predstavlja novi projekat. Zato je Portugalac u nevolji. Da budemo iskreni do kraja, godine uzimaju maha svima, pa i njemu“.

Za ovo poslednje teško da će imati potporu, jer Ronaldo pomera granice protokom vremena. Sa 33 je došao u Seriju A i za dve i po sezone u dresu Juvea postigao 88 golova.

Paradoks je da je Juventus angažovao fudbalera koji je osvojio pet puta Ligu šampiona, a i pored toga je prolazio kroz mnoge teškoće. Od Mauricija Sarija, Juve pokušava da pokaže drugačiji tip fudbala. Igraju hrabrije, to je tačno, ali je pitanje da li u Italiji imaju dovoljno strpljenja da čekaju trenera. Želim da podržim Pirla, ali ako završi, primera radi, četvrti na tabeli, a ne osvoji Ligu šampiona sezona će biti žalosna. Juventusu je uvek važno da pobeđuje, nebitno kako“, dodao je Antonio Kasano.



tagovi

Kristijano RonaldoAntonio KasanoJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara