Nikola Terzić protiv Sparte (© MN Press)
Nikola Terzić protiv Sparte (© MN Press)

Oporavak pod oznakom „hitno“: Partizan možda menja formaciju zbog Zdjelara i Jevtovića

Vreme čitanja: 4min | čet. 03.03.22. | 09:56

Protiv Mladosti se vraća Terzić, crno-belima nedostaju i četvorica letos projektovanih startera

Prvi prvenstveni poraz u sezoni, pretrpljen bez ispaljenog metka na stadionu „Rajko Mitić“, naterao je Aleksandra Stanojevića da odmah posle 166. večitog derbija konstatuje:

„Ako smo pravi, problema neće biti“.

Izabrane vesti

Drugim rečima, trener Partizana pozvao je izabranike da pokažu mentalnu čvrstinu počev od susreta 25. superligaškog kola sa lučanskom Mladosti. Duel bi trebalo da pokaže može li Parni valjak brzopotezno da se vrati na pobedničku stazu, u situaciji kad mu od pritiska bubnji u ušima, jer mu se Crvena zvezda primakla na samo dva koraka zaostatka. To je situacija u kojoj svaki kiks može da znači smenu na vrhu tabele, što je situacija u kojoj lider ove sezone nije bio četiri meseca i kusur, još otkako je šampion poražen u Surdulici, a razlika krajem oktobra narasla na pet bodova.

Sve ukazuje da bi utakmica sa ekipom iz Dragačeva mogla da bude daleko izazovnija u psihološkom, nego čisto fudbalskom smislu, mada crno-beli u podsvesti drže saznanje da je, osim večitog rivala, upravo Mladost jedini srpski tim koji ih je savladao u poslednjih godinu i po dana. U završnom kolu minulog prvenstva presudio je Milan Bojović, najbolji strelac Superlige od njenog postanka (85 golova). Dovoljno razloga da u Humskoj podignu obrve u znak opreza.

Opasna je Mladost, posebno u napadu. Njeni igrači su iskusni, izuzetni prilikom prekida, dobri su ove sezone, imaju dosta povratnika iz inostranstva. Biće nam teško, a to nema veze sa derbijem. Ulazimo sa velikom željom da se vratimo na pobednički put“, precizirao je plan Aleksandar Stanojević.

Trener Parnog valjka ovog četvrtka (17.05, TV Arena Premijum 1) neće moći da računa na čak četvoricu letos projektovanih startera. Odavno su odsustni Ivan Obradović i Danilo Pantić, zbog isključenja na večitom derbiju meč će preskočiti i Saša Zdjelar, a usled povrede koju vuče još od priprema u Turskoj mimo ekipe je desni bek Aleksandar Miljković. Nema ni zimus angažovanog Ljubomira Fejse, što sužava izbor stručnom štabu, zabrinutog i zbog iznenadno povišene temperature Marka Jevtovića. Prema Stanojevićevim rečima povratnik iz arapskog sveta se ne oseća najbolje i veliko je pitanje da li će moći da odmeni suspendovanog Zdjelara. Što dalje ostavlja mogućnost promene formacije: ukoliko Jevtović ne bude spreman postoji šansa da Stanojević umesto standardnih 4-2-3-1 prekomponuje tim u formaciju 4-4-2, tako što bi kao osigurači ispred odbrane zaigrali Miloš Jojić i Bibars Natho, sposobni da se ubace i iz drugog plana, a onda bi u napadu društvo Rikardu Gomešu pravio Lazar Marković. Promene se očekuju u poslednjoj liniji, pre svega na mestu desnog beka (najverovatnije će zaigrati Marko Živković), kao i u manevru, pošto se očekuje Nikola Terzić na desnom krilu.

U suprotnom, bude li Jevtović spreman, trpeće Lazar Marković selidbom na klupu, a domaćin zaigrati u prepoznatljivom rasporedu 4-2-3-1. Kakav god sastav da istrči na teren od njega se ultimativno očekuju tri boda. U prvom delu sezone, lako je rešio gostovanje u Dragačevu (Rikardo Gomeš i Obradović pogađali još u prvom poluvremenu za komotnih 2:0), a sa Mladosti ima zadovoljavajući učinak u Beogradu, s obzirom da je poslednja tri meča u Humskoj dobio i to bez primljenog gola (1:0, 4:0, 1:0).

Ekipa Dragiše Žunića je na prolećnoj premijeri savladala TSC, potom poklekla na Banovom brdu, da bi u minuloj rundi uzela meru Proleteru, a u poslednjih pet mečeva na strani beleži promenjive rezultate (po dve pobede i poraza, uz remi u Subotici).

Veliki respekt prema crno-belima je logičan, ali to ne znači da od mojih igrača ne očekujem maksimum. Nije floskula, ove utakmice protiv naših najtrofejnijih klubova možemo po nepisanom pravilu da odigramo bez prevelikog psihološkog opterećenja“, rekao je Žunić.

--------------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, 25. KOLO

PARTIZAN – MLADOST, 17.05 (TV Arena Premijum 1)

Beograd

Stadion Partizana

Sudija: Milan Mitić

Projektovani sastavi

Partizan: Popović – Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Jojić, Natho, Terzić, Menig – Marković Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević.

Mladost: Kostić – Cvetković, Milošević, Mićević, Leković – Baha, Tumbasević, Milosavljević, Gordić – Jovanović, Bojović. Trener: Dragiša Žunić.

SUPERLIGA - 25. KOLO

Utorak

Novi Pazar - Radnilčki Kg 0:1 (0:0)

/Kovačević 66/

Proleter - Spartak 0:3 (0:2)

/Bijelović 13, Tufegdžić 33, Todorovski 90+2/

Sreda

Metalac - Radnički N 1:1 (1:1)

/Čađenović 22 - Mićibući 34/

TSC - Radnik 0:0

Kolubara - Vojvodina 1:0 (1:0)

/Bakić 9/

Čukarički - Napredak 3:0 (2:0)

/Rakonjac 42, Kovač 42, Čolović 60/

Četvrtak

15.00: (13,0) Voždovac (6,25) Crvena zvezda (1,23)

17.05: (1,13) Partizan (8,50) Mladost (19,0)

*** kvote su podložne promenama


 


tagovi

FK PartizanSuperliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara