Andrija Radulović (©MN Press)
Andrija Radulović (©MN Press)

Opstanak na vidiku: Gol Andrije Radulovića u nadoknadi izveo Radnik iz opasne zone

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.04.23. | 21:29

Surduličani slavili 1:0 u Kruševcu

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca/

Gosti su više želeli pobedu pod Bagdalom, više im je bila potrebna, a do nje su i došli. Napredak je na svojoj strani imao odličnog Vladimira Savića na golu (zabeležio sedam odbrana), ali je čuvar mreže Čarapana kapitulirao u nadoknadi vremena. Andrija Radulović je probio kroz odbranu domaćina brzo po isteku 90. minuta i doneo tri boda svom timu: Napredak - Radnik 0:1.

Izabrane vesti

Iako je posed bio na strani Kruševljana, Radnik je bio konkretniji u prvom delu igre i više puta se nalazio u situacijama za pogodak. Da će i uspeti da postigne makar jedan, nagovestio je Radulović u samom uvodu meča. Šutirao je iz slične pozicije s koje je pre par nedelja protiv istog rivala pogodio u Surdulici (takođe 1:0), ali preko gola. Međutim, dugo su gosti čekali na prave šanse u prvom delu igre, a one su došle tek uoči odlaska na odmor.

Najpre je Lazić odlično probio odbranu Napretka, a njegov šut Savić zaustavio nogom, da bi potom još jednom golman Čarapana odlično odreagovao, nakon slobodnog udarca Subotića. Taman kada su domaćini očekivali kraj poluvremena, lopta se odbila do Makarića, a ovaj iz teške pozicije pogodio gornji deo prečke. Najbliži pogotku u prvih 45 minuta Kruševljani su bili kada je Matić umalo iskoristio nonšalantnpst Ranđelovića, ali je ovaj loptu nekako zaustavio ispred gol-linije.

Napravio je dve izmene Dragan Perišić na pauzi, jednu verovatno prinudnu, kada je Kerkeza menjao Đeković, dok je Rosnup dobio šansu umesto Šarića. A onda, nedugo zatim, još dve, koje su definitivno značile da šef struke Čarapana nije nimalo zadovoljan napadom svog tima, koji je bio anemičan - Čečarić je zamenio Matića, a Bastajić Jovanovića. Odgovorio je Slavoljub Đorđević na izmene domaćih i poslao Duronjića na teren.

Drugo poluvreme donelo je mnogo manje zanimljivog sadržaja nego prvo. Najopasniji udarac do završnice meča poslao je Duronjić sa pristojne distance, ali je Savić još jednom večeras bio sjajan. Nogu su oprobali i Subotić, Radulović, Rustemović i Bastajić, a onda se trenutak odluke dogodio u nadoknadi, kada je mladi Radulović, baš kao u surduličkom duelu dva tima, rešio utakmicu. Kao tane je prošao kroz odbranu Napretka, koja se dugo držala, i matirao po prvi put nemoćnog Savića.

Radnik je ovom pobedom posle dugo vremena izašao iz zone ispadanja, dok je Napredak trenutno na prvom mestu plej-auta Mozzart Bet Superlige, ali bi u ponedeljak mogla da ga pretekne Kolubara.

MOZZART BET SUPERLIGA - 33. KOLO (PLEJ-AUT)

NAPREDAK - RADNIK 0:1 (0:0)

/Radulović 90+1/

Kruševac

Stadion: Mladost

Sudija: Stanko Ostraćanin

Napredak (4-3-3): Savić 7 - Kerkez 6 (od 46. Đeković 5,5), Mršić 6, Prijović 5,5, Ljubomirac 5,5 - Pantić 5,5, Bolha 6 (od 69. Putinčanin -), Knežević 6 - Jovanović 5,5 (od 57. Bastajić 6,5), Šarić 5,5 (od 46. Rosnup 5,5), Matić 6 (od 57. Čečarić 5,5)

Radnik (3-4-3): Ranđelović 7 - Stevanović 6, Bondarenko 6, Abubakar 6,5 - Subotić 6 (od 60. Duronjić 6), Lazić 6,5, Rustemović 7, Stojanović 6,5 - Dražić 6 (od 90. Jokić -), Makarić 6 (od 81. Kunić -), Radulović 7 (od 90. Bogdanović -)

Igrač utakmice: Andrija Radulović (Radnik) 7

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, PLEJ-AUT, DRUGO KOLO

Nedelja

Radnički Niš - Mladost Lučani 1:2 (0:0)

/Mićin 68 - Varjačić 57, Milošević 86/

Napredak - Radnik 0:1 (0:0)

/Radulović 90+1/

Ponedeljak

17.00 (2,80) Kolubara (3,25) Spartak (2,40)

Utorak

17.00 Javor – Mladost GAT



tagovi

Andrija RadulovićRadnikNapredak KruševacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara