Đorđević pred Partizan: Prvo kolo donosi iznenađenja, nadamo se tome

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.02.23. | 18:18

U Napretku svesni da se jakom protivniku ne preti, ali veruju u dobre stvari urađene pred prolećne borbe

Provejava optimizam pod Bagdalom pred prvo kolo nastavka Mozzart Bet Superlige, u kome će Napredak dočekati Partizan (nedelja, 14:30h).

Ipak, za onu pravu vedrinu unutar zidina kruševačkog fudbalskog hrama neophodno je da se Čarapani igrački i rezultatsku trgnu i iz donjeg dela tabele probaju da se probiju u onaj iznad. Preduslovi za tako nešto su tu, o čemu iznova govori šef struke Napretka Dušan Đorđević.

Izabrane vesti

"Kruševac očekuje pravi fudbalski praznik, kao i uvek kada ovde dolaze Zvezda i Partizan. Voleo bih da mogu da vam pred utakmicu odgovorim koliko smo spremni, ali... Ono što je jasno, mi smo ovog puta sve učinili drugačije u odnosu na dešavanja od letos. Na vreme smo formirali tim, imali dobre uslove i protivnike u Turskoj, radili treninge na pravi način, tako da sa verom i optimizmom ulazimo u drugi deo prvenstva“, kaže Đorđević.

Međutim, u Lazarev grad dolazi jedna od dve najboljeplasirane ekipe šampionata.

"Naravno, Partizanu se ne preti, ali moram da izrazim nadu da mi možemo da pružimo žestok otpor rivalu. Šta će to rezultatski doneti, videćemo. Partizan, sigurno, zbog utakmica iz prošlih sezona, sa velikim oprezom dolazi u Kruševac, svakako, sa najjačim snagama i velikim motivom. Želim da se pred takvim protivnikom prikažemo u najboljem svetlu i damo maksimum, tako ćemo moći da verujemo u dobar rezultat".

Nije tajna da su stručni štabovi dva kluba pratili mečeve narednog rivala u Antaliji.

"U vreme moderne tehnologije sve je dostupno i svi snimci su otvoreni. Mi smo u Turskoj gledali Partizan, oni nas. Oni nisu mnogo menjali sastav, doveli su pre par dana Kolorada, koji je nepoznanica. Mi smo, s druge strane, uradili doselekciju, verujem da smo pogodili i ojačali tim“.

Beogradski stručnjak na pravi način za navijače svog tima završava konferenciju.

"Prvo kolo često donosi nepredviđene stvari, verujem sada u to", poručio je Đorđević.

Dejan Kerkez, kapiten Napretka, napominje domaći teren i motiv saigrača kao neke od najjačih aduta pred nedeljni derbi.

"Četvorica novajlija doneće nam kvalitet i energiju neophodnu za unapređenje igre. Ako želimo da uradimo nešto protiv Partizana, moramo svi dati maksimum. Oni su naravno favoriti, a naša prednost je domaći teren na kojem nikom nije lako. Željni smo i dužni da damo sve od sebe i ostaje da sačekamo i vidimo hoće li to biti dovoljno da uzmemo neki bod", realan je visoki štoper Napretka.

I pored teškog rasporeda u prvih nekoliko kola, na Napretku su dani dokazivanja da li je spreman ove sezone da vodi neku mirniju igru od opake igre ispadanja.



tagovi

Napredak KruševacDušan ĐorđevićDušan KerkezFK PartizanMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara