Andrija Maksimović (©MN Press)
Andrija Maksimović (©MN Press)

Orlići u pojačanom sastavu napadaju četvrtfinale Evropskog prvenstva

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.05.24. | 10:42

Izabranici Jovana Damjanovića imaju priliku da pobedom nad domaćinom turnira, Kiprom, obezbede prolaz u drugu fazu

Sjajnim golom Dušana Makevića kadetska reprezentacija Srbije savladala je Ukrajinu sa 1:0 i na najbolji način započela učešće na Evropskom prvenstvu na Kipru. Danas od 19.30 u Larnaki, protiv selekcije domaćina, Orlići imaju priliku da obezbede prolaz u četvrtfinale. Pobeda osigurava jedno od prva dva mesta u grupi, ali i remi bi primakao izabranike Jovana Damjanovića prolazu u narednu fazu.

Ipak, s obzirom na viđeno u prethodnim mečevima, Srbija je favorit u duelu sa Kipranima koji su ubedljivo izgubili od Češke (0:5), a dodatno i zbog toga što će Orlići dobiti kvartet pojačanja za današnji duel.

Izabrane vesti

Suspenziju zbog kartona odradili su Andrija Maksimović, Uroš Đorđević i Đorđe Ranković, dok se Nikola Simić oporavio od povrede.

"Analizirali smo utakmicu (sa Ukrajinom) i izvukli pouke da vidimo šta je bilo dobro, a šta loše. Imali smo trening oporavka, dok su sada u konkurenciji i igrači koji su bili povređeni ili imali žute kartone. Jako nam je važno da pobedimo, ne samo zbog rezultata već i kako bismo podigli nivo igre. Znamo stvari u kojima možemo biti bolji, ima prostora za napredak", istakao je selektor Damjanović.

Kiprani su protiv Čeha imali podršku čak 6.000 gledalaca, pa se slična atmosfera očekuje i danas.

"Sigurno će biti ispunjen stadion i to će biti dodatna motivacija za naše igrače. Jednostavno, zbog toga su počeli da igraju fudbal, da igraju u lepom ambijentu. Nadam se da će iskoristiti ove momente, pa da kasnije kroz karijeru igraju na stadionima gde ima dosta publike, jer je to prava draž fudbala", dodao je selektor Orlića, koji će se u poslednjem kolu grupne faze sastati sa Češkom u nedelju, takođe od 19.30.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

EVROPSKO PRVENSTVO ZA KADETE (DRUGO KOLO)

Grupa A

17.00: Ukrajina - Češka

19.30: Kipar - Srbija



tagovi

orlićikadetska reprezentacija SrbijeJovan Damjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara