Darvin Nunjez (Reuters)
Darvin Nunjez (Reuters)

Ostrvo podrhtava, Darvin se obećao Klopu, Liverpul ruši rekord

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.06.22. | 10:15

Rekonstrukcija čuvene napadačke linije Redsa

Spremna je da pukne i transfer bomba na Enfild Roudu! Najveća u istoriji Liverpula!

Pregovori Redsa i Benfike oko Darvina Nunjeza su ušli u završnu fazu, a i sam igrač vrši pritisak da se posao što pre zaključi. Liverpul je prvo nudio 70.000.000 evra fiksn plus 30.000.000 kroz bonuse, a Benfika tražila celih 100.000.000 evra.

Izabrane vesti

Kada su Redsi pojačali ponudu na “80+20”, zahteve je korigovao i lisabonski klub. Lokalni Rekord javlja da je ponuda u načelu prihvaćena iako se Benfika nadala da će da izvuče koji milion više jer 20 odsto od kapitalne dobiti obeštećenja (razlika preko 24.000.000 evra koliko ga je Benfika platila) ide i njegovom bivšem klubu Almeriji. Ipak, kako su iz Liverpula poručili da nemaju nikakvu nameru da ulaze u licitacije i rat ponudama, Benfika je prihvatila ono što joj se nudi. Ono na čemu se sada radi je dinamika isplate i ostvarivost bonusa pošto Portugalci ne žele neke nerealne klauzule.

I sam igrač želi da se priča što pre okonča. Razgovarao je sa Jirgenom Klopom i obećao mu da će uraditi sve što je u mogućnosti da ubrza transfer. Iako je imao i poziv Mančester Junajteda (koji ipak dostavio zvaničnu ponudu) njegova želja je Liverpul. Pogotovo što je Junajted daleko od borbe za trofeje i ne igra u Ligi šampiona.

Nunjez je eksplodirao u dresu Benfike otkako je letos došao iz španskog drugoligaša Almerije za 24.000.000 evra. Postigao je 34 gola u svim takmičenjima, a posebno je impresionirao u dva meča Lige šampiona protiv Liverpula. Iako su Redsi lako eliminisali Benfiku, urugvajski napadač je na muke stavljao defanzivnu liniju Redsa i zatresao im mrežu u oba meča osmine finala.

Mnogi ga porede sa slavnim zemljacima Dijegom Forlanom, Edinsonom Kavanijem i Luisom Suarezom koji o njemu ima visoko mišljenje.

“Preporučio sam ga Barseloni dok je bio u Almeriji. Imam preko 15 godina iskustva u vrhunskom fudbalu i dozvolite da znam ponešto o napadačima. Rekao sam Barsi tada da obrati pažnju, da je mali jako dobar i interesantan igrač… Ali oni su mi odgovorili da je jako mlad. Danas košta 80, 90 ili 100 miliona evra, a tada su mogli da ga uzmu za 20”, rekao je Nunjezov slavni zemljak Luis Suarez.

Njunez je bio i na meti Atletika i Pari Sen Žermena ali ni od njih nisu stigle konkretne ponude već se sve završilo na inetersovanju. Samo je Liverpul rešio da odreši kesu i učini ga najskupljim pojačanjem u istoriji kluba.  

U napadu Liverpula polako dolazi do kraja jedne ere i početka novog ciklusa. Klop je počeo sa rekonstrukcijom pre dve godine kada je doveo Dioga Žotu da pojača konkurenciju čuvenom trilingu Mane – Salah – Firmino. Prvi je Brazilac ostao bez uloge startera, a zimus je stigao i sjajni Kolumbijac Luis Dijaz iz Porta. Sa Nunjezovim dolaskom bi to trebalo da bude potpuno nova napadačka linija u kojoj bi ostao sam Salah jer se Sadio Mane nalazi na korak od prelaska u Bajern.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Darvin Nunjez

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara