Osveta može biti loša, ali je prirodna: Asano dvaput kao mačem, Šćekić dominantna figura derbija (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 02.03.21. | 17:47

Partizan golovima Japanca upisao 14. vezanu pobedu i praktično otpisao Vojvodinu iz borbe za drugo mesto – 2:0

Godinama su u Humskoj 1 bile aktuelne latinske poslovice, drugog martovskog dana vladaju reči engleskog pisca Viljama Mejkpisa Tekereja: „Osveta može biti loša, ali je prirodna“. Godinu i po čekao je Partizan da savlada Vojvodinu, trpeo udarce u bradu, krvario, teturao se na konopcima, da bi se dolaskom Aleksandra Stanojevića uspravio i u uvodnom meču 25. runde Superlige zadao novosadskom timu kroše od kog nema oporavka u borbi za drugo mesto.

Posle 2:0 na Topčiderskom brdu, crno-beli imaju velikih 12 bodova više od sastava Nenada Lalatovića i komociju da se do kraja prvenstva bave pre svega sobom, eventualno pokušajem da iz kola u kolo pritiskaju Crvenu zvezdu, provociraju njen kiks, vredan uključenja u trku za šampionsku titulu. Imaju i ogromno samopouzdanje stečeno dugačkom serijom trijumfa. Današnji im je bio 14. uzastopni (13. u borbi za bodove, na šta se naslanja 1:0 u Gornjem Milanovcu za plasman u četvrtfinale Kupa Srbije). Sad konačno imaju i dokaz da Stara dama srpskog fudbala nije (toliko) bolja od njih kao što se moglo zaključiti letimičnim pogledom na rezultate prethodnih međusobnih duela (0:1, 2:3, 2:4 penalima u finalu kupa).

Izabrane vesti

Tu, za Parni valjak crnu, seriju rezultata presekao je, kao mačem Takuma Asano. Hici japanskog samuraja u dalju ugao gola Nikole Simića, posle proigravanja danas uverljivog Miloša Jojića, te na genijalni pas Bibarsa Natha sredinom drugog dela, skinuli su domaćinu okove sa nogu i utabali stazu ka pobedi višestrukog značaja. Pre svega, psihološkog.

Bivši član Arsenala jeste presudio i Grobari će ga veličati, promašio još dve izgledne šanse (jednu u uvodu susreta, drugu pred odlazak na pauzu), pohvale za izdanje posle dužeg vremena zaslužio je i sve kreativniji Miloš Jojić, bilo je dobrih reakcija štoperskog tandema Svetozar Marković – Igor Vujačić, međutim, apsolutni heroj Partizanovog trijumfa je Aleksandar Šćekić. U avgustu je dao gol na „Karađorđu“, a da ga Vojvodina ove sezone silno motiviše potvrdio je dominantnom partijom na sredini terena. Bilo je ga svuda, delovao je kao Guliver među Liliputancima, birao racionalna rešenja i toliko brzo procesuirao informacije nalik savremenom računaru, krpio je saigrače „krpio“ kad god su grešili.

A jesu... Između ostalog, bekovski par Miljković Obradović, pa i ofanzivniji Natho (neprepoznatljivo loše sve do asistencije Asanu). Šćekić je i za njih izgarao, potvrđujući Stanojevićevu ideju da utakmice dobija ekipa, ne pojedinci.

Propuste viceprvaka države Vojvodina nije uspela da iskoristi, bez obzira što je, iako oslabljen izostancima Mirka Topića i Nemanje Čovića, Nenad Lalatović komandovao otvorenu igru, prsa u prsa se suprotstavio rivalu. Drugačije ne ume. Oslonili su se gosti najviše na lucidnost Miljana Vukadinovića koji je po levoj strani „lomio“ Miljkovića i tokom prvog dela predstavljao permanentnu opasnost po tom delu terena. Imao je Vukadinović i vernog saradnika u liku snažnog Momčila Mrkaića, na desetine akcija pokrenuo je „vidoviti“ Nikola Drinčić (čak direktnim udarcem iz kornera pokušao lukavo da savlada Vladimira Stojkovića), ali Novosađani do neke velike prilike nisu stigli.

Najbliži golu bili su kad im je već Asano presudio. Posle karambola u petercu pokušao je loptu u mrežu da smesti rezervista Petar Bojić, kad im ni to nije uspelo postalo je jasno da će Lale ostati samo na dve pobede ovog proleća. U nadoknadi vremena je Vladimir Stojković serijom sjajnih intervencija sačuvao mrežu mirnom i ispratio goste u Novi Sad sa 'nulom'.

Ako Čukarički dobije Metalac, Vojvodina će pasti na četvrto mesto. A, kad su u prvom delu sezone preokrenuli od 1:2 do 3:2 za samo dva minuta bili su iznad Partizana. Sad mu gledaju u leđa. Kako ono kažu za osvetu...

-----------------------------------------------------

 SUPERLIGA SRBIJE, 25. KOLO

PARTIZAN – VOJVODINA 2:0 (1:0)

/Asano 25, 64/

Beograd

Stadion Partizana

Sudija: Miloš Milanović (Ćuprija)

Igra se bez prisustva gledalaca

Žuti kartoni: Jojić (Partizan), Novevski, Bojić (Vojvodina).

PARTIZAN: Stojković – Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović – Šćekić, Jojić – Asano (od 71. Bajebek), Natho (od 65. Suma), Jović (od 46. L. Marković) – Holender. Trener: Aleksandar Stanojević.

VOJVODINA: N. Simić – Andrić, Bralić, Saničanin, Devetak (od 46. Stojković), Đorđević – Drinčić – Vukadinović, Novevski (od 46. Bojić), V. Simić (od 62. Gemović) – Mrkaić (od 62. Zukić). Trener: Nenad Lalatović.

SUPERLIGA - 25. KOLO

Utorak

Partizan - Vojvodina 2:0 (1:0)

/Asano 25, 64/

Sreda

14.00: (1,43) Čukarički (4,40) Metalac (8,00)

14.00: (1,65) Mladost (3,70) Zlatibor (5,70)

14.00: (1,92) Napredak (3,40) Rad (4,20)

14.00: (1,73) Radnik (3,60) Novi Pazar (5,10)

14.00: (1,62) Voždovac (3,80) OFK Bačka (5,90)

16.05: (7,50) TSC (4,40) Crvena Zvezda (1,45)

16.05: (1,87) Javor (3,45) Inđija (4,40)

16.05: (2,45) Proleter (3,10) Radnički (3,10)

16.05: (1,37) Spartak (4,80) Mačva (8,50)




tagovi

Takuma AsanoBibars NathoAleksandar Šćekić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara