Fernando Sampedri (Reuters)
Fernando Sampedri (Reuters)

Otkaz Pojetu i šok terapija dali rezultate: Katolika se vraća u borbu za titulu

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.09.21. | 02:55

Prekinuta serija Audaksa od pet mečeva bez poraza

Šampiona Čilea Universidad Katoliku poslednje tri nedelje potresa rezultatska kriza. Doskorašnji trener Gustavo Pojet je činjenicu da je ekipa osvojila samo četiri od mogućih 12 bodova u tom periodu platio otkazom, a čini se da je šok terapija urodila plodom. Katolika se ekspresno vratila na stazu uspeha i to protiv nezgodnog Audaksa koji se nalazi na deobi prve pozicije sa Kolo-Kolom - 3:1 (1:0).

Klima uoči utakmice nije bila nimalo povoljna za Krstaše. Znali su da je protivnik u seriji od pet mečeva bez poraza (četiri pobede), pritom ih je mučila i činjenica da su na startu šampionata od istog rivala poraženi minimalnim rezultatom. To nije smetalo vršiocu dužnosti Kristijanu Palućiju da naštimuje ekipu i uspešno otpočne misiju bega od neubedljivih rezultata.

Izabrane vesti

Kao što je donekle bilo i očekivano, rivala je načeo Fernando Sampedri, najbolji strelac Katolike iz prošle sezone. Tada je isusni argentinski špic postigao 20 pogodaka, a večerašnji vodeći gol iz 28. minuta bio mu je deseti u tekućem prvenstvu. Kako je do kraja ostalo još 15 utakmica možemo očekivati da će 33-godišnjak sustići svoju prošlogodišnju brojku, ali već je veliko pitanje hoće li biti na čelu liste. Trenutno mu zemljak Hoakin Larivej iz Universidad de Čilea beži za šest golova.

Petnaestominutna pauza tek što je završena, a domaćin nije mogao da poželi bolji start drugog dela. Huan Lejva je golom za 2:0 iz 47. minuta potpuno poremetio planove i instrukcije koje su fudbaleri Audaksa dobili od trenera Pabla Sančeza. Šef struke gostiju je sredinom poluvremena u razmaku od sedam minuta napravio čak četiri izmene. Pogodio je sa Lautarom Palasiosom jer je Argentinac je pogodio u 83. minutu za nadu da će poraz biti izbegnut.

Međutim, kako je domaćin krenuo po remi, domaći fudbaleri imali su više prostora za kontre, pa su u prvom minutu nadoknade overili važnu pobedu. Tako su prišli na dva boda zaostak lideru Kolo-Kolu koji od 23.00 igra svoj meč 19. kola protiv O Higinsa.

Utorak

Univerzidad de Čile – La Serena 1:1 (0:1)

Melipila – Union Espanjola u toku

Antofagasta – Kuriko Unido u toku

Sreda

Universidad Katolika - Audaks Italijano 3:1 (1:0)

20.30: (1,50) Union Kalera (3,80) Santijago Vonderers (6,50)

23.00: (5,00) O‘Higins (3,45) Kolo Kolo (1,70)

Četvrtak

01.30: (2,20) Everton (3,10) Palestino (3,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Čile 1Universidad KatolikaAudaks Italijano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara