Mohamed Salah i Kodi Gakpo (©Reuters)
Mohamed Salah i Kodi Gakpo (©Reuters)

Otpisani Liverpul ne odustaje od Lige šampiona, Čelsi i Lampard jedva čekaju kraj sramoćenja

Vreme čitanja: 4min | sub. 06.05.23. | 11:59

Umesto za titulu Redsi i Plavci biju neke druge bitke u Premijer ligi

Haotična scena u Premijer ligi. Mančester Siti i Liverpul nižu pobedu za pobedom, ali dok Građani hitaju ka osvajanju titule prvaka Engleske Crveni su u trci da osiguraju neko od evropskih takmičenja. U suprotnom smeru kreću se Čelsi i Totenhem. Svi će ove subote na teren...

Mančester Siti ima veoma gust raspored, a niz od devet ligaških pobeda doveo ga je do čela i mogućnosti da posle borbe sa davljenikom Lidsom ode na četiri poena prednosti u odnosu na Arsenal. Liverpul je domaćin Brentfordu, Totenhem dočekuje Kristal Palas, dok Čelsi gostuje Bornmutu, a Aston Vila ide na noge Vulverhemptonu.

Izabrane vesti

Liverpul će u meču 35. kola Premijer lige da odmeri snage sa Brentfordom. Redsi popravljaju relativno neuspešnu sezonu u poslednjem trenutku i stacionirani su na petom mestu. Moraju da pobede Pčele, koje su devete ako žele da razmišljaju o mogućnosti da u ciljnoj ravnini ugrabe kartu za Ligu šampiona.

Delovalo je da su Crveni otpisani, ali su se u poslednjem trenutku pribrali i u usponu su forme. Pobedio je tim

Jirgena Klopa

u pet poslednjih prvenstvenih mečeva, savladavši uzastopno Lids, Notingem Forest, Vest Hem, Totenhem i Fulam. Sreća se osmehnula ekipi sa Enfilda, koja je četiri puta uzastopno slavila sa jednim golom razlike.

18.30: (1,47) Liverpul (4,40) Brentford (6,75)

Koliko god malo verovatno izgledalo, Liverpul ima šansu da se probije među četiri na kraju kampanje. Crveni imaju tendenciju da budu briljantni pred kraj sezone, pošto su pobedili u 12 od poslednjih 13 odigranih mečevaa u maju mesecu. Ujedno, u prethodnih 40 susreta na Enfildu u šampionatu Klopovi igrači su samo jednom izgubili. Udarna igla je četvrti najbolji strelac Premijer lige Mohamed Salah, koji je do sada postigao 18 pogodaka.

Brentford je uspeo da trijumfuje u poslednje dve utakmice i tako se plasirao u gornju polovinu tabele. Prvo su Pčele na Stamford Bridžu pobedili očajni Čelsi sa 2:0 i na kraju Notingem kod kuće sa 2:1. Međutim, Pčele su se radovale u samo dve od 14 utakmica u Premijer ligi protiv timova koji su među prvih pet. Brentford je u istoriji odigrao 11 susreta na stadionu Liverpula, ali je samo jednom uspeo da pobedi.

Pčele, što je možda iznenađujuće, imaju trećeg najboljeg strelca lige u svojim redovima. To je

Ajvan Toni

sa 20 pogodaka i možda će biti teško zadržati ga na Brentford Komjuniti stadionu ovog leta. Trener

Tomas

Frank mora bez četiri igrača, a to su Janson, Luis-Poter, Strakoša i Norgard.

16.00: (3,40) Bornmut (3,50) Čelsi (2,25)

U Čelsiju jedva čekaju kraj sezone. Plavci još moraju da odigraju pet prvenstvenih mečeva i pokušaju da ne dožive još neku sramotu. U subotu popodne, igrači Frenka Lamparda putuju u Bornmut, a domaći mogu da preskoče londonski sastav na tabeli ako pobede. Ko bi se na ovo kladio pre starta kampanje? Dok je Čelsi trebalo da se bori za pehare, Bornmut je trebalo da bude jasan aspirant za ispadanje, ali je stvarnost na kraju potpuno drugačija.

Bornmut se najverovatnije već spasao, što je svakako iznenađenje s obzirom na predsezonske prognoze. Iako su Trešnjice dugo lebdele po zoni ispadanja, u pravom trenutku su uhvatile formu. Od početka aprila zaista su počele da napreduju. U Premijer ligi su odigrale sedam duela, a pet su uspele da dobiju. Bornmut je iznenada stigao do 39 bodova i može mnogo lakše da diše, jer je prvoligaško članstvo izgleda obezbeđeno.


Bornmut je savladao Fulam, Lester, Sautempton i Lids u ključnim utakmicama i napredovao na tabeli. Dodajte tome senzacionalnu pobedu nad Totenhemom i Bornmut je nadomak magične granice od 40 poena.

Naprotiv, Čelsi nije trijumfovao od početka aprila. Da budemo precizni, njegova poslednja pobeda u ligi stigla je sredinom marta protiv Lestera. Od tada, Plavci su remizirali sa Evertonom, zatim izgubili od Aston Vile i došlo je do promene kormilara, a otpuštenog

Grejema Potera je prvo zamenio pomoćnik

Saltor, pre nego što je Frenk Lampard preuzeo mesto. Ipak, on još čeka na prvu ligašku pobedu. Plavci su pod njim odigrali četiri prvenstvena duela i u svim ​​poraženi. Ako se tome dodaju dva poraza u Ligi šampiona od Real Madrida, Lampard može da se "pohvali" bilansom od šest poraza u šest takmičarskih duela.

PREMIJER LIGA - 35. KOLO

Subota

16.00: (3,40) Bornmut (3,50) Čelsi (2,25)

16.00: (1,15) Mančester Siti (8,00) Lids (16,0)

16.00: (1,90) Totenhem (3,50) Kristal Palas (4,10)

16.00: (3,10) Vulverhempton (3,40) Aston Vila (2,45)

18.30: (1,47) Liverpul (4,40) Brentford (6,75)

Nedelja

17.30: (2,50) Njukasl (3,50) Arsenal (2,95)

20.00: (3,60) Vest Hem (3,60) Mančester Junajted (2,15)

Ponedeljak

16.00: (2,70) Fulam (3,35) Lester (2,60)

18.30: (1,37) Brajton (5,20) Everton (10,0)

21.00: (2,15) Notingem Forest (3,35) Sautempton (3,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaLiverpulBrentfordBornmutČelsi

Obaveštavaj me

Liverpul
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara