Fudbaleri AZ Alkmara (©Reuters)
Fudbaleri AZ Alkmara (©Reuters)

Ovako se igra za titulu: AZ spakovao pet komada za 18 minuta! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.02.23. | 22:10

Ekipa iz Alkmara ubedljivom pobedom istakla kandidaturu za osvajanje Eredivizije

Kao i obično, pred početak sezone u Erediviziji, očekivalo se da trku za titulu vode Ajaks, PSV i Fajenord. AZ niko nije ozbiljno uzimao u obzir. Ipak, tim iz Alkmara šunjao se od samog starta, pratio i kažnjavao kikseve najvećih holandskih klubova i ovog petka konačno izbio na prvo mesto!

I to na kakav način! Pukla je petarda na AFAS stadionu, stradao je Ekselzior u 21. kolu Eredivizije – 5:0 (5:0). Moćnu poruku poslao je AZ konkurentima. Činilo se posle dva vezana remija da tim iz Alkmara gubi korak, pride ga je Utreht izbacio iz Kupa početkom nedelje, ali su izabranici Paskala Jansena pokazali su reakciju spakovavši gostima iz Roterdama pet golova za 18 minuta!

Izabrane vesti

U razmaku od 20. do 38. minuta redom su mrežu Ekselziora tresli Mijnans, Karlson, ponovo Mijnans, Odgor i Pavlidis. Posebno atraktivan bio je drugi gol u režiji Karslona koji je na dodavanje pomenutog Mijnansa (posle dva gola upisao i asistenciju, i to na svojoj drugoj utakmici za klub) uhvatio volej u padu i pogodio bliži ugao (gol pogledajte OVDE).

Gostima je pretila katastrofa, budući da je AZ imao čitavo drugo poluvreme da pojača gol-razliku i eventualno obori neki rekord, ali je domaćin odlučio da povuče ručnu i poštedi Ekselzior. Možda je i Jansen želeo da poštedi ključne igrače povreda s obzirom na to da ga u narednom kolu čeka derbi sa Fajenordom u Roterdamu.

AZ ima 44 boda, jedan više od Fajenorda koji tek treba da odigra meč 21. runde u Herenvenu.





tagovi

EredivizijaAZ AlkmarHolandija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara