Samuel Ovusu (© MN Press)
Samuel Ovusu (© MN Press)

Ovusu kod Milojevića, ništa od Bena u Al Ahliju

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.10.20. | 16:47

Bivši prvotimac Čukarilčkog ostaje u Saudijskoj Arabiji, ali menja klub, Crvena zvezda zasad zadržava reprezentativca Komorskih Ostrva

Dobio je Vladan Milojević još jednog fudbalera kog dobro poznaje. U Al Ahliju već ima Marka Marina sa kojim je sarađivao u Crvenoj zvezdi, nedavno mu se na raspolaganje stavio Ljubomir Fejsa, a od danas i Samuel Ovusu.

Nekadašnji prvotimac Čukaričkog stigao je iz Al Fejhe u klub iz Džede u aranžmanu koji podrazumeva pozajmicu do zime, a ukoliko u tom periodu zadovolji postoji mogućnost otkupa ugovora.

Izabrane vesti

Ovusu je avgusta 2019. prešao sa Banovog brda u Al Fejhu za obeštećenje od 1.500.000 evra. U proteklom prvenstvu odigrao je 27 utakmica, dao sedam i namestio dva gola. Šta su tačno razlozi zbog kojih bivši igrač surduličkog Radnika i turskog Genčlerbirligija ide na pozajmicu u ovom trenutku nije poznato, ali je jasno da će kod Milojevića imati dobar tretman, jer je šef stručnog štaba Al Ahlija upoznat sa kvalitetima krilnog veziste tokom igranja u Superligi.

Dolaskom Ovusua, Al Ahli je popunio kvotu stranaca za ovu sezonu. Svaki klub u Premijer ligi Saudijske Arabije ima pravo da prijavi sedmoricu legionara. Odlučeno je da u tek započetom ciklusu to budu najbolji igrač i strelac ekipe Omar Al Soma (Sirija), Lukas Lima (Brazil), zimus angažovan Marko Marin (Nemačka), te novajlije Ljubomir Fejsa (Srbija), Samuel Ovusu (Gana), Aleksandru Mitrita (Rumunija) i Dris Fetuohi (Maroko).

Ovo znači da od prelaska Mohameda el Fardu Bena u Al Ahli nema ništa. Bar zasad. Klub iz Džede popunio je sva mesta predviđena za strane fudbalere, te ofanzivac Crvene zvezde neće obnoviti saradnju sa Vladanom Milojevićem. Iako ga je Milojević želeo, čak se pominjalo da će Arapi dostaviti ponudu, podatak da su se opredelili za druge fudbalere ukazuje da mesta za reprezentativca Komorskih Ostrva nema.

Što dalje može da se tumači kao izvesni ostanak Bena u Beogradu. Bar do zime. Može ovakav rasplet samo da raduje trenera Dejana Stankovića u nastavku grupne faze Lige Evrope i nameri da se održi, možda i uveća, razlika u odnosu na Partizan u trci za titulom prvaka Srbije.


tagovi

El Fardu BenSamuel OvusuVladan MilojevićAl AhliAl Ahli Džeda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara