Žoao Neves (©AFP)
Žoao Neves (©AFP)

Pada Pogbin rekord? Junajted sprema preko 100.000.000 evra za Benfikinog tinejdžera

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.04.24. | 17:31

Žoao Neves je prioritet mančesterskog kluba u predstojećem prelaznom roku, tvrdi Rekord

Otkako je leta 2016. godine platio 105.000.000 evra kako bi vratio Pola Pogbu iz Juventusa, Mančester junajted ni za jednog igrača nije platio veće obeštećenje. Bilo je na desetine višemilionskih pojačanja, ali već skoro punih osam godina rekord koji je postavio francuski vezista ostao je netaknut. No, i to bi ovog leta moglo da se promeni.

Aktuelna sezona još jedna je u nizu onih koje će na Old Trafordu želeti da što pre zaborave. Junajted je još u decembru završio učešće u Ligi šampiona, na titulu nije ni pomišljao, a kako stvari stoje vrlo verovatno će ostati i bez mesta u Ligi šampiona. Da li sa Erikom ten Hagom na klupi ili bez njega, mančesterski klub nastaviće rekonstrukciju tima u cilju povratka u vrh, a jedan od delova ekipe koji će pretrpeti promene je vezni red.

Izabrane vesti

Kobi Mejnu je u debitantskoj sezoni u seniorskom fudbalu oduševio fudbalsku javnost na Ostrvu, nagovestivši da bi mogao da bude od velike važnosti za klub u narednih deceniju i po. Međutim, Kazemiro nije ni blizu nivou iz prve sezone, dok će se Sofjan Amrabat, koji je razočarao, vratiti u Fjorentinu po isteku pozajmice. Osveženje na poziciji defanzivnog veziste je neophodno, a prema informacijama Rekorda velika želja čelnih ljudi Junajteda je Žoao Neves (19).

Iako i dalje tinejdžer, momak ponikao u Benfiki već je odigrao 66 utakmica za prvi tim lisabonskog velikana, pride i pet za seniorsku reprezentaciju Portugalije, i još od debija nagovestio da ima potencijal za najviši nivo. Nije to promaklo skautima mančesterskog kluba, koji čitave sezone motre na 19-godišnjeg vezistu, i koji će prema pisanju Rekorda večeras na Lužu takođe biti prisutni i motriti na svaki njegov potez u revanšu polufinala Kupa Portugalije protiv lisabonskog Sportinga.

Da je jedini zainteresovan - nije, ali Junajted je prema pisanju pomenutog portugalskog lista rešen da naredne sezone upari Nevesa sa njegovim sunarodnikom Brunom Fernandesom u veznom redu, te ga je odredio kao prioritetno pojačanje u predstojećem prelaznom roku i za njegov dolazak spreman da izdvoji preko 100.000.000 evra.

Problem je, navodi Rekord, što Benfika namerava da zadrži Nevesa i za narednu sezonu, te bi u slučaju da naiđe na jak otpor portugalskog kluba Junajted morao da pribegne skupljoj opciji i aktivira otkupnu klauzulu u njegovom ugovoru koja iznosi 120.000.000 evra.

Bila bi to treća devetocifrena prodaja Benfike u poslednjih pet godina. Žoao Feliks je leta 2019. godine otišao u Atletiko Madrid za 127.200.000, dok je Čelsi za Enca Fernandeza platio 121.000.000 pre nešto više od godinu dana... A, vrlo verovatno ni tu ne bi bio kraj velikim prodajama, jer već neko vreme pažnju najvećih klubova privlači i 20-godišnji štoper Antonio Silva, čija otkupna klauzula u ugovoru sa Benfikom iznosi okruglo 100.000.000 evra.


tagovi

Žoao NevesMančester JunajtedBenfika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara