Paklena uvertira za meč sezone: Ben i Katai na poštedi, Boaći želi prvi gol posle deset meseci

Vreme čitanja: 4min | pet. 11.09.20. | 09:26

Brđani imali mnogo problema u pripremi utakmice

Crvenu zvezdu u sredu 16. septembra (17.00) očekuje meč sezone u Nikoziji koji može da joj obezbedii novu evropsku jesen, ali srpski šampion pre toga mora da napravi kvalitetnu uvertiru kako ne bi poljuljanog samopouzdanja otišao na noge Omoniji.

Dejan Stanković je imao sitnih problema proteklih dana, što je prouzrokovala povreda primicača Aleksandra Kataija. Sa druge strane, dobra stvar za crveno-bele je to što se potpuno oporavio Mohamed el Fardu Ben. Ipak, obojica bi trebalo da budu pošteđeni velikih napora na Banovom brdu kako bi sačuvali svežinu za okšraj sa kiparskim šampionom.

Izabrane vesti

Jasno je da Stanković nema potrebe da reskira na ovom meču, jer se njegov tim već izdvojio na tabeli i eventualni neuspeh ne bi mnogo koštao u ovom trenutku. Ali, čak i bez Kataija i Bena srpski šampion će biti favorit za pobedu protiv poletne i vrlo ofanzivne ekipe Aleksandra Veselinovića.

SEĆANJE NA STAKOVIĆEV TRENERSKI DEBI

Čukarički ima svoje adute, kvalitet, mladost i činjenicu da u okršaj sa svakim protivnikom ulazi bez prevelikog respekta. Uostalom, ekipa sa Banovog brda jedina uz Crvenu zvezdu i Vojvodinu nema poraz na otvaranju sezone.

"Čukarički već godinama ima svoj stil i prepoznatljivost. Teško je igrati protiv njih, ali smatram da su napredovali u odnosu na prošlu godinu, uprkos tome što su dosta izgubili odlaskom Tedića. Pokazali su kvalitet na početku prvenstva, kako kod kuće, tako i u gostima. Žele da se nadigravaju i zato očekujem dobru utakmicu. Poštujemo ih, ali verujem u moje igrače", rekao je Dejan Stanković.

Meč na Banovom brdu biće specifičan za šefa struke crveno-belih, koji je trenerski debi na klupi Crvene zvezde ostvario upravo na Brdu 15. februara ove godine, kada je srpski šampion slavio sa 2:0.

"Mnogo se promenilo od tad. Smatram da sam neko ko mnogo sluša i brzo uči i da sam napredovao u tom smeru. Ne mogu da zaboravim emocije sa te utakmice. Neko sam ko radi sa emocijama i tako doživljavam svaki trening i utakmicu. Promenilo se dosta toga od tad, dobili smo na iskustvu, na pobedama, na porazima, ukratko rećeno - porasli smo. Tad je bila debitantska, sada je samo jedna u nizu utakmica. Trema postoji uvek, ali ne kao tog popodneva u februaru", dodao je Stanković.

Današni derbi mogao bi da bue preloman za Ričmonda Boaćija. Napadač iz Gane je poslednji gol u dresu Crvene zvezde na zvaničnim utakmicama postigao još početkom novembra prošle godine protiv Proletera iz Novog Sada, mada je prošle sezone više bio povređen nego što bio na terenu. Boaći je igrao u poslednja dva prvenstvena meča. Prvo 12 minuta protiv Proletera, a potom sat vremena protiv TSC-a, gde je zabeležio i efektnu asistenciju. Mini-pripreme na Vrdniku su mu poslužile da dodatno poradi na fizičkom planu, što bi moglo da se oseti već na Banovom brdu. Dolazak Dijega Falčinelija mogao bi dodatno da motiviše napadača iz Gane da se izbori za startnu postavu u Nikoziji.

ČUKA TRENIRALA SA DESET IGRAČA

Sa druge strane Aleksandar Veselinović je imao mnogo problema tokom reprezentativne pauze. Nije mogao da računa na osmoricu reprezentativaca, a na to su se nadovezale i povrede, pa je prve nedelje pauze na treningu bilo devet, a druge deset igrača. Na poslednjem treningu na raspolaganju mu je bilo tek 14 prvotimaca.

Praktično samo jedan trening pred utakmicu nije bio dovoljan da se ekipa u potpunosti pripremi, ali Brđani će kao i uvek biti sillno motivisani da još jednom oduševe ovdašnju fudbalsku javnost.

"Profesionalci smo, utakmica isto vredi tri boda, ali ne mogu da kažem da je to meč kao i svaki drugi. Čar utakmice sa Crvenom zvezdom je posebna, probaćemo da učinimo sve što je u našoj moći, da za taj jedan dan pripremimo meč i da budemo adekvatan protivnik, da opravdamo sve ono što smo u dosadašnjem toku šampionata uradili. Ipak smo mi uz Zvezdu i Vojvodinu jedina neporažena ekipa. Na kraju krajeva, bilo šta da se desi na utakmici, biću zadovoljan ako posle nje možemo da se pogledamo u ogledalo, i da kažemo da smo dali maksimum. Videćemo hoće li to biti dovoljno da se radujemo", poručio je Veselinović.

ČUKARIČKI - CRVENA ZVEZDA (19.00, TV ARENA SPORT 1)

Stadion Čukaričkog na Banovom brdu

Bez prisustva publike

Sudija: Lazar Lukić (Beograd)

ČUKARIČKI: Petrović - Ćirković, Šapić, Ostijić, Kamenović - Docić, Kajević - Savić, Pantić, Birmančević - Rakonjac.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Milunović, Degenek, Rodić - Sanogo, Nikolić - Gavrić, Kanga, Ivanić - Boaći.

SUPERLIGA, 7. KOLO:

Petak:

19.00 (6,75) Čukarički (4,20) Crvena zvezda (1,50)

Subota:

17.00 (2,20) TSC (3,35) Ranički Niš (3,35)

17.00 (2,15) Radnik (3,25) Inđija (3,25)

17.00 (1,35) Sparta ŽK (5,00) Novi Pazar (9,00)

17.00 (2,10) Voždovac (3,45) Metalac (3,50)

20.00 (1,15) Partizan (9,00) Rad (12,0)

Nedelja:

18.00 (5,50) Javor (3,80) Vojvodina (1,65)

18.00 (1,75) Mladost (3,60) OFK Bačka (4,90)

18.00 (1,95) Napredak (3,50) Zlatibor (3,90)

18.00 (1,70) Proleter NS (3,70) Mačva (5,20)




tagovi

Ričmond BoaćiEl Fardu BenAleksandar KataiAleksandar VeselinovićDejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara