Pala odluka: Roberto Firmino odlazi iz Liverpula na kraju sezone

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.03.23. | 14:56

Brazilac doneo odluku da napusti Enfild kao slobodan igrač

Roberto Firmino je doneo odluku da napusti Liverpul na kraju sezone, kada će mu zvanično isteći aktuelni ugovor, iako su mu Redsi ponudili produžetak saradnje, saznaje magazin Atletik. Brazilac će napustit klub za koji je odigrao 353 utakmice i postigao 107 golova, a u koji je došao u julu 2015. godine za obeštećenje od 41.000.000 evra.

Firmino (31) je bio jedan od najvažnijih igrača na početku ere Jirgena Klopa, kada je činio neustašiv trio zajedno sa Mohamedom Salahom i Sadiom Maneom. Vrhunac su dostigli 2019. godine, kada su osvojili Ligu šampiona i Svetsko klupsko prvenstvo, što je predstavljalo uvertiru za toliko čekan trofej u Premijer ligi sledeće sezone.

Izabrane vesti

Njegova minutaža opala je poslednjih sezona zbog brojnih povreda, ali i dolazaka novih igrača kao što su Diogo Žota, Luis Dijaz, Darvin Nunjez i Кodi Gakpo. U ovoj sezoni je imao više nego dobar učinak, postigavši devet golova u 26 nastupa u svim takmičenjima (16 startova).

Jirgen Klop je imao veliku želju da ga zadrži u svojim redovima, ali od svega toga izvesno neće biti ništa,.

"Želim da ga zadržim u klubu. Bobi zna kakva je situacija ovde i šta mislimo o njemu. Prvi deo sezone nismo leteli, ali Bobi je jedini igrao normalnu sezonu. On je zaista važan, inteligentan igrač koji može da razvija igru na malom prostoru. Sjajan igrač. Ne znam 1.000 posto kakvi su mu planovi. Možda će mu neko drugi ponuditi nešto bolje?", pitao se u januaru Klop.

Firmino je poslednji put sa Liverpulom produžio saradnju u aprilu 2018. godine, kada je stavio paraf na ugovor do 30. juna 2023. godine.


tagovi

Roberto Firmino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara