Miloš Pantović slavi gol (©Reuters)
Miloš Pantović slavi gol (©Reuters)

Pantovićev gol = pobeda Bohuma u Bundesligi! Volfzburgovo rasulo – osmi uzastopni poraz (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.01.22. | 19:23

Bohum slavio minimalcem

Ako Bohum na kraju sezone bude izborio opstanak u Bundesligi, a na dobrom je putu da tako nešto učini, dobar deo zasluga ići će na račun Miloša Pantovića! Srpski sin i nekadašnji polaznik Bajernove škole direktno je učestvovao u osvajanju još tri boda i to protiv očigledno jednog od direktnih konkurenata za ostanak u elitnom društvu – Volfzburg.

Potencijalni reprezentativac Srbije nastavio je da podiže samopouzdanje i kvalitet pošto je obeležio pobedu hicem glavom u 65. minutu kojim je Bohum stigao do zlata vredna tri boda i ujedno produbio rasulo u redovima Volfzburga koji ni na početku ove godine ne zna gde udara.

Izabrane vesti

Nisu se na Folksvagen Areni preterano usrećili dovođenjem Florijana Kofelta, inače štićenika Jirgena Klopa, posle odlaska Marka van Bomela. Dobro je počeo svoj mandat na klupi Vukova Kofelt, vezao tri pobede u svim tamičenjima, a onda su kola krenula ne nizbrdo, već direktno u provaliju! Devet utakmica već traje potpuni haos u redovima Volfzburga, a osle onog remija na gostovanju Arminiji još pre mesec i po dana, usledio je niz od neverovatnih osam poraza na svim meridijanima, odnosno šest gledajući samo Bundesligu! Tim koji je ove godine igrao grupnu fazu Lige šampiona, doživeo je tešku sudbinu i da ponovo bude bliže dnu nego zoni elitnog klupskog takmičenja. Da stvar bude još lošija, Volfzburg je još jedan meč završio bez postignutog gola, peti put u ovom crnom nizu...

S druge strane, Miloš Pantović je uspeo da pronađe svoju zonu komfora i posle bezmalo šest sati golgeterskog posta uspeo da zatrese mrežu što će mu zasigurno mnogo značiti na polju samopouzdanja. A, kada je Pantović u svom ritmu, Bohum obično napravi dobar rezultat. To se jasno vidi i po Bohumovom dosadašnjem učinku – njegovi golovi i(li) asistencije svaki put značile i pobedu otkako se ovaj klub posle 12 godina vratio u nemački šampionat!

Bohum sada ima pet bodova više od Augzburga koji se još drži na granici plej-auta, a kako u sledećem kolu ide na noge Majncu koji je takođe u lošoj formi, mogao bi da se uhvati priključak za sredinu tabele i mnogo mirniji period.

BUNDESLIGA – 18. KOLO

Petak

Bajern - Menhengladbah 1:2 (1:2)

/Levandovski 18 - Nojhaus 27, Lajner 31/

Subota

Leverkuzen – Union Berlin (1:1)

/Šik 38, Ta 84 – Promel 45, 50/

Frajburg – Bilefeld 2:2 (1:0)

/Haberer 6, Đeong Vu 46 – Okugava 60, Lasme 87/

Grojter firt – Štutgart 0:0

Hofenhajm – Augzburg 3:1 (2:1)

/Bebu 38, 44, Raum 90+3 – Gregorič 5/

RB Lajpcig – Majnc 4:1 (1:0)

/Andre Silva 21 pen, 61, Soboslaj 47, Enkunku 58 – Li Sung 57/

Ajntraht – Borusija 2:3 (2:0)

/Bore 15, 24 – Torgan Azar 71, Belingem 87, Daud 89/

Nedelja

Herta – Keln 1:3 (0:2)

/Darida 57 – Modeste 30, Duda 32, Tilman 91/

Bohum - Volfzburg 1:0 (0:0)

/Pantović 65/



tagovi

Miloš PantovićVolfzburgBohum

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara