Rej Parlor (©Reuters)
Rej Parlor (©Reuters)

Paranoja ili realnost: Arsenal u Čempionšipu?

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.12.20. | 11:30

Čuveni Rej Parlor smatra: nije nemoguće

Arsenal je pao na niske grane, nakon 13 odigranih mečeva nalazi se na 15. mestu na tabeli Premijer lige, sa svega 14 osvojenih bodova i 11 postignutih pogodaka. Mikel Arteta je minule sezone vratio veru navijačima, osvojio je FA Kup nakon samo par meseci u klubu, ali je u tekućoj sve pošlo po zlu. Tobdžije imaju svega pet bodova više od gradskog rivala Fulama, koji je prvi ispod crte i bivši vezista prestoničkog kluba Rej Parlor smatra da Arsenal nije previše dobar da bi ispao.

Legendarni Parlor, član čuvene generacije koja je završila sezonu 2003/04 bez poraza u Premijer ligi, upozorio je da bi Tobdžije mogle da se nađu u borbu za opstanak ukoliko što pre ne preokrenu stvari, a kao primer velikih iznenađenja u elitnom rangu engleskog fudbala naveo je titulu Lestera iz 2016. godine.

Izabrane vesti

"Neko me je pre par dana pitao, da li mogu da ispadnu? Rekao sam da verovatno neće ispasti, ali kada pogledate koje su šanse bile Lestera da osvoji titulu i oni su to uradili, pa oni bi stvarno mogli da ispadnu. Ukoliko ne krenu da osvajaju bodove i okreću situaciju onda će nastati pravi problem", izjavio je bivši reprezentativac Engleske.

Veruje ipak vezista koji je 12 godina branio boje Arsenala da je još rano pričati o otpuštanju Mikela Artete.

"Ne mislim da je Arsenal klub koji otpušta. Mikel Arteta je radio sa Pepom Gvardiolom i Arsenom Vengerom, kao bivši igrač zna koliko je važna svlačionica. Ako postoji problem, on mora brzo da ga reši. Ako se stvari otmu kontroli, trener će odmah ostati bez posla, ne igrači", izjavio je Rej Parlor, koji je sa Tobdžijama osvojio tri titule u Premijer ligi.

Teški dani za ekipu Arsenala, koju već u subotu čeka teško gostovanje na Gudison parku (18.30). Do kraja meseca ih očekuje susret sa Mančester Sitijem u Liga kupu (utorak, 21.00), potom gradski derbi protiv Čelsija na Emirejtsu (26. decembar, 18.30), dok godinu završavaju gostovanjem na Ameksu ekipi Brajtona (29. decembar, 19.00).


tagovi

Mikel ArtetaRej Parlor

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara