©Reuters
©Reuters

Parižani osvojili trofej kaparisan pre pola godine: Tuluz tri minuta sanjao Superkup

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.01.24. | 22:42

Pari Sen Žermen u prvom poluvremenu slomio otpor rivala i potpisao pobedu (2:0)

Jedno poluvreme i golovi na početku i kraju istog bili su dovoljni da Pari Sen Žermen stigne do trofeja u Superkupu Francuske. Golovima Li Kang Ina i Kilijana Mbapea domaćin je na Parku prinčeva uspeo da slomi Tuluz i da se okiti novim priznanjem na domaćoj sceni (2:0).

Zamisao da se funale Superkupa Francuske odigra u avgustu u Bangkoku nije realizovana, te je slavlje koje su Parižani u kalendaru imali ubeleženo za leto prolongorano praktično pola godine. Planovi su prinudno izmenjeni, ali se nisu odrazili na očekivani epilog te su Parižani 2024. godinu otvorili trofejem i tako nastavili dominaciju na fudbalskoj pozornici Francuske.

Izabrane vesti

Snovi Tuluza trajali su praktično samo tri minuta jer je Li Kang In na sjajan način povratnu loptu Dembelea sa desnog boka iz srca šesnaesterca pretočio u vođstvo. Udarac iz prve igrača koji je ove sezone stigao u Pari Sen Žermen iz Majorke trasirao je susret u željenom pravcu iz perspektive domaćina, a sve dileme po pitanju ishoda otklonio je Kilijan Embape u 44. minutu. Napadač Parižana dobio je loptu na levom boku, na oko 20 metara od gola rivala, probio se pored trojice čuvara i sa 12 metara neodbranjivim udarcem udvostručio prednost.

Embapeov pogodak, 111. na domaćem terenu, doneo je 25-godišnjem napadaču novi rekord s obzirom na to da je postao igrač Parižana sa bajviše pogodaka na ovom terenu, ali je predstavljao je i odgovor na pretnje Tuluza koji je između golova rivala dva puta pogađao stative, preko Suaza i Dalinge.

Uprkos osetnom zaostatku gosti nisu odustali u želji da makar ublaže poraz te su u nastavku pretili Kaseres, Siero i Dalinga, ali bez željenog epiloga, te su savladavši Tuluz, igrači Pari Sen Žermena stigli do 11. trofeja Superkupa Francuske u prethodnih 12 sezona,

SUPERKUP FRANCUSKE - FINALE

Pari Sen Žermen - Tuluz 2:0 (2:0)

/Li Kang In 3, Embape 44/


tagovi

Pari Sen ŽermenTuluzsuperkup francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara