Partizan: Nismo u obavezi da isplatimo Asana, čekamo arbitražu u Lozani

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.06.22. | 11:43

"Od januara 2022. godine, Partizan je pokrenuo žalbeni postupak Sudom za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), koji ima nadležnost da ukine, preinači ili ponovi postupak", poručuju iz Humske

Fudbalski klub Partizan objavio je zvanično saopštenje povodom vesti o presudi FIFA na osnovu koje su crno-beli dužni da japanskom reprezentativcu isplate 453.281 evra i 898.467 dinara na osnovu dugovanja iz perioda dok je nosio dres Parnog valjka.

U klubu iz Humske tvrde da nisu u obavezi da isplate novac Japancu sve dok traje žalbeni postupak koji je pokrenut pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani, za koji veruju da će biti završen u njihovu korist.

Izabrane vesti

"Igrač Takuma Asano sa kojim je Partizan vodio postupak pred FIFA nije ostvario svoja prava na tom sudu, ali se radi o prvostepenoj presudi, a ne pravosnažnoj odluci, kojom su delimično uvojjeni zahtevi igrača. Od januara meseca 2022. godine, Partizan je pokrenuo žalbeni postupak Sudom za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), koji ima nadležnost da ukine, preinači ili ponovi postupak. Dok traje proces pred CAS, kao što je to slučaj sa Partizanom i Asanom, klub nije u obavezi da isplati novac igraču i sve što se pojavilo u medijima su samo proizvoljne spekulacije, jer se radi o prvostepenom postupku. Ako već zadiremo u pravo, čak i odluka CAS u nekim slučajevima može da se ukine pred Federelnim sudom u Švajcarskoj. FK Partizan veruje da će odluka Casa biti u našu korist", stoji u obaveštenju koje je potpisao zastupnik FK Partizan u slučaju Partizan-Asano je advokat Zoran Damjanović.

Asano je došao u Partizan u letnjem prelaznom roku 2019. godine i bio je u Humskoj manje od dve godine. Prošlu sezonu je proveo u Bundesligi igrajući za Bohum. Na 27 utakmica je postigao tri gola i imao četiri asistencije. Igrao je još i za Hirošimu, Arsenal, Štutgart i Hanover.


tagovi

Takuma Asano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara