(©Reuters)
(©Reuters)

Partizan ponovo poslao ponudu Ngoju, ali je velika gužva oko Belgijanca

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.06.22. | 15:49

Slobodan je igrač pa ima veliki broj opcija

Klasika je u Partizanu da kada se „uhvate“ za nekog igrača, jure ga do beskraja, kao da drugi ne postoji.

Probali su crno-beli ovog leta da dovedu Tokmaka Nguena kada mu je istekao ugovor sa Ferencvarošem, da urade ono što nisu uspeli pre četiri godine, međutim, ni ovog puta nisu upecali Norvežanina, koji je rešio da na kraju ostane u Mađarskoj.

Izabrane vesti

Ista je matrica ponovo na delu: Partizan je poslao ponudu Žilijenu Ngoju, igraču sa kojim je bio vrlo blizu dogovora prošlog leta. Čak je Belgijanac došao u Beograd, sve se dogovorio sa klubom, a onda je njegov menadžer počeo da igra neku čudnu igru i Ngoj je ostao u Eupenu.

Uslovi su se sad promenili makar zbog toga što je Ngoj slobodan igrač. Istekao mu je ugovor sa Eupenom i može da bira gde će da nastavi karijeru. Partizan je u akciji, poslao mu je ponudu još pre mesec dana, ali na odgovor se i dalje čeka.

Kako otkrivaju belgijski mediji, Žilijen ima na stolu pregršt ponuda: od nekoliko domaćih klubova, od Partizana, poljske Legije, turskih Kasimpaše i Adane, ali i nemačkih Šalkea, Verdera i Hamburga. Ima i dovoljno vremena da izabere koja mu je opcija najprimamljivija.

Jasno je da su bundesligaši najzanimljiviji, verovatno i platežno najmoćniji, ali ono što bi mogla da bude prednost Partizana je – Evropa. Od svih pobrojanih klubova jedino crno-beli će biti na međunarodnoj sceni ovog leta, sa lepom šansom da ostanu i mnogo duže od toga.

Ngoj je sezonu u Belgiji završio sa 29 odigranih mečeva na dva fronta, pet golova i tri asistencije, s tim da je skrajnut iz tima u finišu prvenstva kada je postalo jasno čelnicima Eupena da neće produžiti ugovor.

Ngoj je svestran ofanzivac, može da igra po oba boka, ali i kao polušpic, gde ga je „video“ prošlog leta Aleksandar Stanojević, a može da bude i klasičan, najistureniji napadač.


tagovi

Žilijen NgojFK PartizanSuperliga Srbije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara