Duel Erakovića i Rikarda (Star sport)
Duel Erakovića i Rikarda (Star sport)

Partizan prokockao derbi, Zvezdi sa plus dva puca pogled ka tituli

Vreme čitanja: 4min | sub. 16.04.22. | 19:44

Terzić promašio zicer za gol crno-belih – 0:0

Status kvo posle poslednjeg derbija u sezoni: Zvezda je na plus dva i sa Marakane se nazire nova šampionska titula. Partizan je prokockao šansu da se pobedom na Marakani vrati na vrh tabele, gde je bio u velikom delu sezone, te mu ostaje da se samo nada da će mu neko od ostalih aktera plej-ofa pomoći u nastavku sezone.

U derbiju bez mnogo šansi, ali sa dosta taktiziranja i obilja grešaka, golova nije bilo što je ishod koji više prija Crvenoj zvezdi – 0:0.

Izabrane vesti

----------------

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 0:0

Stadion: Rajko Mitić. Gledalaca: 40.000. Sudija: Srđan Jovanović

Žuti kartoni: Rodić, Pavkov, Srnić, Ben (Crvena zvezda), Terzić (Partizan)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Pičini (od 46. Gajić), Eraković, Dragović, Rodić - Srnić (od 90+2 Krstičić), Sanogo - Katai (od 90+2. Pankov), Kanga, Ivanić (od 70. Ben) - Ohi (od 46. Pavkov).

PARTIZAN(4-2-3-1): Stevanović - Miljković, Miletić, Vujačić, Urošević (od 46. Lutovac) - Zdjelar, Jevtović - Terzić (od 90+3. Živković), Jojić (od 73. Marković), Menig (od 87. Natho) - Rikardo (od 90+3. Milovanović).

----------------

Imao je Partizan priliku da upiše posle pet godina trijumf u komšiluku. Bio je, sve kada se sabere, bolji, opasniji, konkretniji, ali ne i dovoljno u samoj završnici. Imali su puleni Aleksandra Stanojevića i najbolju šansu na utakmici, koju je promašio Nikola Terzić. Sve to, opet, ostaje slaba uteha za Partizan koji nastavlja da niže derbije bez pobede.

Zvezda je zadovoljnija otišla sa terena, ali igrom nije oduševila. Bez igre, prilično bezopasna, zaglavljena u ritmu koji je nametnuo rival. Odavno crveno-beli nisu odigrali derbi, i to na svom stadionu, u kojem nisu stvorili nijednu pravu priliku za gol.

Nimalo ovaj 167. derbi nije ličio na prethodni na istom mestu. Partizan daleko koncentrisaniji, odgovorniji u igri, Zvezda manje raspevana, manje raspoložena, sa ugušenim glavnim kreativcima. Ali, na semaforu konačnih 0:0, pa je i ta slabija partija otišla u rok službe, da se sačuva bodovna prednost na tabeli i stavi jedna ruka na šampionski trofej.

Igrački je Partizanu pripalo prvo poluvreme. Više puta je dolazio do rivalskog šesnaesterca, umeo da ukrade loptu na protivničkoj polovini, da povuče kontru. Ali ono što crno-beli nisu imali je više hrabrosti, čoveka koji bi krenuo u realizaciju tih obećavajućih situacija.

Menig je pravio najviše problema odbrani Zvezde, a u 25. minutu je stvorio jedinu stoodstotnu šansu u prvom delu, kada je poslao povratnu loptu na osam-devet metara od gola. Na nju je natrčao Terzić i umesto da postane junak derbija, kandidovao se za tragičara, pošto je fudbal lansirao preko gola. Taj promašaj je potpuno izbacio iz igre mladog fudbalera koji je posle toga nizao grešku za greškom, nervoza ga je sve više hvatala, a Stanojević nije mogao da ga zameni zbog nedostatka adekvatnog bonus igrača na klupi.

Samo koji minut pre toga Borjan je skinuo loptu koja je išla na Rikarda, a minut pre poluvremena je Jojić uspeo da pokvari kontru četiri na dva.

Od Zvezde nije mnogo viđeno u ofanzivi. Teško su uspevali crveno-beli da probiju blok rivala ispred šesnaesterca, Stanojevićev tim je ovog puta igrao daleko čvršće i koncentrisanije u defanzivi, pa nije bilo ni prostora da se Katai, Ivanić i Kanga razmašu po terenu. Nekoliko pokušaja da lopta ode iza leđa odbrane Partizana, solo pokušaji Kataija po boku... Ali osim jednog dalekomentnog pokušaja Kange koji je Stevanović lako uhvatio, te prejakog pasa Ivanića za Ohija iza leđa Vujačiću, Stankovićeva ekipa nije ni zapretila večitom rivalu.

Sve kada se sabralo na kraju prvog dela – mršavo. Uzdržano. Nedorečeno. Ali, rezultat je govorio da u nastavku utakmica mora da se donekle otvori, jer remi nije bio ishod koji je odgovarao Partizanu.

Jedno su očekivanja, drugo realnost. Zvezda je malo jače ušla u nastavak, nije bila opasnija koliko je otežavala Partizanu dolazak na njenu polovinu. A od totalne ofanzive crno-belih nije bilo ništa. Ista priča sa čekanjem kontre, sa čvrstim blokom u sredini i nadom da će neko nešto “smisliti” u napadu, mimo potpuno odsečenog Rikarda.

Tek u poslednjih 20 minuta, kada više nije imao šta da čeka Partizan je pomerio poslednju liniju napred i krenuo po gol koji bi ga digao na vrh tabele. Odličan udarac Meniga u 69. minutu uspeo je Borjan da skrene u korner, a ukrotio je potom i dobar pokušaj Vujačića.

I to je bilo sve. Pokušaj Partizana da ulaskom Markovića napravi nešto više u napadu nije doneo baš ništa. Natho je dobio tek neki minut na terenu... Zvezda se rutinski odbranila u finišu i sebi otvorila širom put ka novoj tituli prvaka.

SUPERLIGA, PRVO KOLO PLEJ-AUTA

Petak

16.30: Radnik - Radnički Kragujevac 1:1 (1:0)

/Spasić 37 - Miloš Brnović 69/

Subota

Mladost - Proleter 0:0

Čukarički - TSC 2:3 (0:1)

/Rakonjac 51, 64 - Mirčevski 36, Đakovac 53, 90/

Crvena zvezda - Partizan 0:0

Nedelja

14.00: (1,95) Spartak (3,30) Novi Pazar (3,80)

16.00: (2,40) Kolubara (3,10) Metalac (2,95)



tagovi

Nikola Terzić

Obaveštavaj me

FK Partizan
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara