©Star Sport
©Star Sport

Partizan se vratio iz mrtvih i zakuvao borbu za Ligu šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | pon. 01.05.23. | 20:55

Crno-beli ubedljivi u trećem kolu plej-ofa protiv TSC-a koji igra istorijsku sezonu (1:3).

Strašan fudbal u Bačkoj Topoli. Izgleda da viši ciljevi donose i više motivacije, pa je sve izgledalo kao da je na programu meč nekog evropskog takmičenja. Domaći TSC je jurio priliku da se odlepi na nedostižnih deset bodova od današnjeg protivnika, ali je Partizan uspeo da se probudi iz sna u kojem leži mesecima i dodatno zakuvao bitku za Ligu šampiona. Neuhvatljivi Rikardo, Natho čije su lopte bile laserski navođene, Jović i Filipović, bili su junaci tima iz Beograda, čime su mu vratili nadu da može na leto da izađe u elitno takmičenje evropskog fudbala (1:3).

Obistinila se ona izreka da je ranjena zver najopasnija, jer je Partizan došao u Bačku Topolu sa tim prefiksom. Tri meča bez pobede, ali i bez postignutog gola, loše partije na domaćem terenu i višemesečne blede partije dovele su tim iz Humske ulice u situaciju da sa drugog mesto padne na peto, i strepi hoće li uopšte igrati u Evropi narednog leta. Uspeo je Igor Duljaj da upali crveni alarm i podigne ekipu koja je uspela da pobedi direktnog konkurenta i tako dodatno zakomplikuje borbu za drugu poziciju. Crno-beli su sada na četiri boda zaostatka za dvojcem TSC-Čukarički, i imaće priliku da u naredna četiri kola ipak budu vicešampioni.

Izabrane vesti

Naglasio je pre utakmice šef stručnog štaba TSC-a Žarko Lazetić da je Partizanova loša forma potencijalna opasnost, te istakao Rikarda kao pojedinca na kojeg treba obratiti pažnju, jer je dugo bez gola. Sve se obilo o glavu mladom stručnjaku. Povukao se tim iz Bačke Topole u nisku zonu, prepustio crno-belima loptu, ali ne i uspeo da previše zapreti. Nespretnost Partizana je donela izjednačujući gol Jovanovića, Ratkov je u više navrata mogao da meč odvede na drugu stranu. Mladom napadaču je večeras nedostajalo koncentracije. Obe ekipe su igrale po principu toplo-hladno, s tim što je Partizan periode kada je dominirao krunisao golovima, što je bio presudan faktor za pobedu. Nisu uspeli da ponove partiju protiv Čukaričkog Topolčani, pa će neki naredni put juriti prvu pobedu u istoriji protiv jednog od večitih iz Beograda.

Partizan je bio tim koji je više igrao u početku. TSC se povukao pred svoj gol i ostavio previše prostora navali crno-belih. Ređale su se šanse, a kako je lopta stizala do Natha i veznog reda gostiju išla je odmah napred. Pretočio je tim Igora Duljaja svoju dominaciju u pogodak. Uspavani Rikardo Gomeš je uputio udarac sa ivice kaznenog prostora i zatresao mrežu Veljka Ilića. Pogotku je prethodila greška Nemanje Stojića, koji je izgubio na svojoj polovini. U nokdaunu su bili domaći, a novu šansu je imao Jović, uz novo odlično proigravanje Natha. Hteo je da uzvrati nekadašnjem kapitenu Izraela mladi Jović, ali je desetka Partizana ostala kratka za par koraka.

Neverovatne stvari se dešavaju crno-belima ove sezone, pa je na taj način stigao i izjednačujući gol Topolčana. Oborio je Jovanovića Saničanin, Luka Ilić iz slobodnog udarca pogodio stativu, da bi lopta došla na tacni Saši Jovanoviću koji je pogotkom uzburkao tribine. Govorio je o problemima koje ima njegov tim Igor Duljaj, a mogli su se videte na delu i danas. TSC je posle stizanja prednosti uspostavio igru, dok je Partizan počeo da posustaje. Paniku u odbrani crno-belih nije uspeo da iskoristi Petar Ratkov, posle dodavanja Jovanovića je pokušao je prebacio loptu sebi na nogu, te šutirao loše. Ponovo šansa za mladog napadača ekipe u plavom, sam je povukao kontra napad koji je mogao da okonča pogotkom, međutim nije dobro zahvatio povratni pas Đakovca i pogodio je sebe u nogu.

Znake života su gosti pokazali tek udarcem Kolorada, koji je završio visoko iznad prečke, a probudili su se novom šansom za Rikarda, koji je zatresao prečku. Poradovali su se navijači Partizana da je njihov tim došao do nove prednosti, ali je VAR potvrdio ofsajd nakon pogotka Rikarda.

Reagovao je Žarko Lazetić na poluvremenu, Stojić je vraćen na svoju prirodnu poziciju, centralnog beka, dok je u veznom redu šansu dobio Milosavljević. Partizan je drugo poluvreme započeo kao i prvo. Lopta Natha u prostor, izboksovao je Rikardo Gomeš loptu iz nogu Nemanje Stojića i vratio je Izraelcu, posle čijeg šuta je odbitak u mrežu prosledio Nemanja Jović. Totalno je pao domaćin, i nisu uspevali da iskombinuju ništa fudbaleri Lazetićevog tima. Mirisalo je na treći pogodak Partizana, ponovo je Rikardo bio u šansi. Usledio je mini nalet Topolčana, ali Ratkova jednostavno nije hteo gol. Aleksandar Popović je bio na nivou, obranivši potom topovski udarac Đakovca.

Povukli su ručnu gosti, pokušavajući da umrtve utakmicu. Sada je inicijativa prešla na stranu TSC-a, koji nije uspeo da probije poslednju liniju odbrane crno-belih. I u takvoj formaciji su bili fudbaleri tima Igora Duljaja opasniji, Filopović je odapeo i stavio na test Veljka Ilića. Svi napori Topolčana su pali u vodu kada je Aleksandar Filipović najbolje regovao u šesnaestercu posle novog odbitka, šutirao u padu i povećao prednost na dva gola razlike. Do kraja utakmice nije bilo većih prilika, pa je pomenuti pogodak iz 70. minuta stavio tačku na ovaj meč.

MOZZART BET SUPERLIGA PLEJ-OF TREĆE KOLO

TSC - PARTIZAN 1:3 (1:1)

/Jovanović 20- Rikardo Gomeš 12, Jović 48, Filipović 70/

TSC Arena, Bačka Topola

Gledalaca: 3.000

Sudija: Srđan Jovanović (Beograd)

Žuti kartoni: Antonić, Đakovac, Stanojev (TSC), Saničanin, Jović, Belić, Urošević, Kolorado (Partizan)

TSC (3-4-1-2): V. Ilić 6 – Antonić 6 (od 79. Krstić), Cvetinović 6 (od 46. Milosavljević 6), Ćalušić 6 – Stanojev 6 (od 72. Mirčevski), Stojić 5,5, Đakovac 6, Petrović 6 – L. Ilić 6,5 (od 79. Radin) – Jovanović 7, Ratkov 6 (od 72. Vukić )

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović 7 – Filipović 7, Vujačić 7, Saničanin 6,5, Urošević 6,5 – Kolorado 6,5, Belić 6,5 (od 80. Fejsa)– Dijabate 6,5, Natho 7 (od 64. Pantić 6,5), Jović 7 – Rikardo 7,5 (od 88. Pavlović)

Igrač utakmice: Rikardo Gomeš 7,5

MOZZART BET SUPERLIGA - 33. KOLO:

PLEJ-OF:

Subota

Novi Pazar - Radnički 0:1 (0:0)

/Zorić 68/

Vojvodina - Voždovac 2:0 (1:0)

/Čumić 30, Baraj 80/

Nedelja

Crvena zvezda - Čukarički 4:0 (2:0)

/Kangva 6, Rakonjac 19, Mitrović 79, Spajić 90/

Ponedeljak

TSC - Partizan 1:3 (1:1)

/Jovanović 20- Rikardo Gomeš 12, Jović 48, Filipović 70/



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara