Aleksandra Jegdić i Ana Bjelica (©FIVB)
Aleksandra Jegdić i Ana Bjelica (©FIVB)

Kina jača posle zanimljive borbe: Raspoložena Bjelica nedovoljna, Srbiji jedan set

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.05.24. | 20:48

Naše odbojkašice doživele drugi poraz na uvodnom turniru Lige nacija

Početak je bio kao iz udžbenika, ali nastavak je doneo slabiju igru Srbije. Naše odbojkašice su se u nekim delovima meča odlično nosile sa Kinom, činilo se da mogu da naprave velike probleme skoro najjačem sastavu azijske reprezentacije, koja i dalje nema olimpijsku vizu... Međutim, Gvidetijeva četa je ovog puta došla samo do seta.

Posle zanimljive borbe bilo je 3:1 za rivalke, po setovima - 21:25, 25:15, 25:18, 25:18.

Izabrane vesti

Srbija u Riju treba da odigra još samo jedan meč - u nedelju od 15.00 časova protivnik je domaćin Brazil. U ovom trenutku naš tim ima skor od jedne pobede protiv Tajlanda i dva poraza - od Dominikanske Republike i Kine.

Na današnjem susretu izuzetno raspoložena je bila kapiten Ana Bjelica, ali njeno izdanje ipak nije bilo dovoljno za pobedu. U prvom setu je imala podršku svih saigračica, a u naredna tri je u ključnim trenucima ostala usamljena.

Iako je upisan poraz - ponovo je bio mnogo pozitivnih stvari koje će upamtiti Đovani Gvideti. U nekim delovima meča blok je bio fantastičan - tu se posebno istakla Hena Kurtagić. Priliku je dobila mlada Vanja Ivanović i demonstrirala opasan napad iz zone četiri - što je vrlo bitno za našu selekciju. Debitovala je Ana Malešević. Na poziciji libera Silviju Popović posle dva odigrana meča je zamenila Aleksandra Jegdić.

Odlično je Srbija igrala u prvom setu, iako Kineskinje gotovo da nisu grešile. Bjelica je na prethodnom meču pauzirala, a ovaj je započela u veoma dobrom ritmu. Prijem je bio odličan, Slađana Mirković je razigrala igračice iz svih zona, odbrana je bila na dobrom nivou, blok fantastičan, servis opasan, napad vrlo dobar... Ana Bjelica je predvodila ekipu sa čak deset poena, a pratile su je ostale. Nije Kina mogla do kraja da parira, pa su Srpkinje slavile - 25:21.

U nastavku su naše devojke popustile na prijemu, a onda je sve bilo teže. I organizacija napada i prolaz napadača... Kao i u prethodnim duelima mučili smo se iz zone četiri. Morao je Gvideti da menja Saru Lozo i pokuša sa Vanjom Ivanović. Mlada igračica je pokazala da može izuzetno da napadne, ali nije mogla da donese veliku promenu na terenu. Kineskinje su ubedljivo dobile naredna tri seta, mada se u sva tri do nekog trenutka vodila zanimljiva borba. Ipak, kad god su rivalke napravile veću razliku, svetske šampionke više nisu u završnici uspevale da se vrate.

Ana Bjelica je završila susret kao najefikasnija sa 25 poena, Bojana Milenković je skupila deset, Hena Kurtagić osam, a Minja Osmajić i Vanja Ivanović po šest. Sara Lozo je ovog puta upisala pet, Slađana Mirković tri, a Vanja Bukilić dva.

Kod protivnica istakle su se Vang i Li sa po 19 poena, a Gong je zabeležila 18.

I na ovoj utakmici Srbija je igrala bez povređene Aleksandre Uzelac i Katarine Lazović, koja nije doputovala kad i ekipa zbog problema sa američkom vizom.

LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠICE - PRVI VIKEND (Rio de Žaneiro)

Četvrtak

Srbija - Dominikanska Republika 1:3

Petak

Srbija - Tajland 3:0

Subota

Srbija - Kina 1:3

Nedelja

15.00: Brazil - Srbija


tagovi

Liga nacija za odbojkašiceženska odbojkaška reprezentacija SrbijeŽenska odbojkaška reprezentacija KineĐovani Gvideti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara