PARTIZAN – TIM ZA DERBI: Ništa od trojice štopera... Enigma Natho!

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.03.23. | 20:28

Vraća se Kristijan Belić, ali se nameće dilema ko je desni bek

Samo jednu dilemu otklonio je Igor Duljaj javno, sve ostale je sačuvao za sebe. Ako ih uopšte ima, jer odaje utisak čoveka koji je, pritisnut cajtnotom, nedoumice rešio. Da li će to biti dovoljno da se sa stadiona „Rajko Mitić“ vrati uzdignutih ruku znaće se u petak oko 21 čas. Dotad je izvesno da će Partizan u 169. večitom derbiju početi sa četvoricom u poslednoj liniji, čime će ostati veran postavci u kojoj se ova ekipa najbolje snalazi.

Iako je baš dok je Duljaj menjao kažnjenog Aleksandra Stanojevića u Gentu, u dogovoru sa glavnokomandujućim, promovisana ideja o trojici štopera, a isti sistem provao Gordan Petrić u dvomeču sa Hamrumom, na gostovanjima u Uherskom Hradištu i Bačkoj Topoli – a na četiri meča kapitulirao čak devet puta – takvim egzibicijama novi šef stručnog štaba nije sklon. Ne čekajući kraj pitanja na redovnoj konfrenciji za medije otkrio je da će ekipu posložiti drugačije.

Izabrane vesti

Teško je zaključiti kako, jer je ovo Duljaju prvi samostalni posao na velikoj sceni, posle nekoliko meseci rada u Teleoptiku. Sam Igor je rekao da neće biti previše promena, jer to ne dozvoljava tek nekoliko treninga u „Zemunelu“, ali nagovestio da bi moglo da bude korekcija u odnosu na prethodne mečeve. Jedna je izvesna, pošto je Kristijan Belić odslužio kaznu zbog žutih kartona protiv Radničkog i vratiće se u vezni red, po dvostrukom osnovu: da popuni mesto ispred odbrane i ispuni uslov bonusa.

Makar još sedam pozicija ne bi trebalo da bude upitno, jer kako je lepo primetio kapiten Slobodan Urošević, Partizan bolje fudbalere od aktuelnih nema. Čak je i trener Crvene zvezde, Miloš Milojević bio decidiran u poruci kako ne očekuje da Igor Duljaj odjednom promeni desetoricu. Naravno da to neće uraditi, te se očekuje da pozicije u odbrani zadrže momci koji su najčešće i igrali zajedno, stekli automatizme, poput Svetozara Markovića i Igora Vujačića na štoperskim, to samog Uroševića na mestu levog beka.

U veznom redu, uz Belića bi trebalo da se pojavi Hamidu Traore, jer su njih dvojica kompatibilni i bilo bi po crno-bele rizično ako bi ulogu osigurača preuzeo Ljubomir Fejsa, s obzirom na njegove partije ovog proleća. I ne samo proleća. Što se ofanzivnog dela tima tiče, kao krila se očekuju Fuseni Dijabate i Kvinsi Menig, uz Rikarda Gomeša u ulozi špica.

U takvoj postavci najlogičnije deluje da brani Aleksandar Popović, desnog beka igra Aleksandar Filipović, a za organizaciju bude zadužen Bibars Natho. Tako sugeriše logika. Mada, pošto je na programu večiti derbi možda ne bi trebalo smetnuti s uma da je Bibars Natho protiv kragujevačkog Radničkog u ponedeljak proveo na terenu završnih 29 minuta, s obzirom da je minule sedmice bio prehlađen, te da je tokom proleća 2022. od tri susreta sa Crvenom zvezdom (dva u prvenstvu i finale Kupa) u trenerskom mandatu Aleksandra Stanojevića, kome je pomagao upravo Duljaj, Izraelac od 270 potencijalnih skupio svega 80 minuta!? Ni celu jednu utakmicu...

Provejavalo je među delom navijača minulih dana pitanje da li će možda Aleksandar Popović biti „kažnjen“ selidbom na klupu zbog iskrenih reči posle nerešenog ishoda sa Radničkim. Bilo bi suludo da se to desi, ali u ambijentu u kome Partizan bitiše ne bi trebalo isključiti mogućnost da se Nemanja Stevanović premijerno pojavi među stativama u 2023.

Poslednja dilema tiče se pozicije desnog beka. Pogotovo što su Aleksandar Filipović i Marko Živković podelili minutažu u poslednja četiri meča Mozzart Bet Superlige. Prednost Filipovića trebalo bi da bude što je igrao dvomeč sa Šerifom, a Živkovića što je letos počeo derbi u Humskoj i iznudio jedanaesterac koji je Natho pretvorio u izjednačenje.

Iako navijači Partizana smatraju da je najlogičnije da krene Natho, prisustvo Danila Pantića u ulozi startera na poslednja dva meča otvara i opciju po kojoj bi Srbin dobio prednost na sredini terena, a stručni šta čak možda modifikovao početnu postavku i izveo crno-bele u rasporedu 4-3-3, više centralnih veznih fudbalera od uobičajenog.

Projektovani tim Partizana za 169. večiti derbi: Popović – Filipović, Marković, Vujačić, Urošević – Belić, Traore – Dijabate, Natho, Menig – Rikardo.


tagovi

FK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara