PARTIZAN – TIM ZA ŠERIF: Danilo Pantić umesto Natha! Saničanin pre Ilića

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.02.23. | 20:12

Povratak kapitena Uroševića, zadnji vezni kao u Kišinjevu, stranci u ofanzivi

Doneo je Partizan u Beograd rezultat mnogo bolji od igre, ima sjajnu startu poziciju uoči revanša, mada niko u Humskoj 1 ne želi da prevali preko jezika kako je makar pola posla završeno. Svi su rezervisani i čekaju drugi meč baraža za plasman u osminu finala Lige konferencije (četvrtak, 18.45, TV Arena Premium 1, RTS 1) podignutih obrva, kao znak poštovanja prema klubu koji je pre samo godinu i po tukao Real Madrid.

Činjenica da ne mora da napadne, ali mora da bude dovoljno pametan ostavlja srpskom predstavniku dovoljno opcija i nudi raznovrnost kad je igra u pitanju, međutim, početni raspored na terenu teško da će se menjati. Uostalom, kad bi Gordan Petrić odstupio od ukorenjenog sistem 4-2-3-1 nije se baš uvek završavalo najsrećnije po crno-bele i zato bi trebalo očekivati Parni valjak protiv Šerifa u tradicionalnoj formaciji.

Izabrane vesti

Uz jedan bitan novitet. Ovaj duel će proći bez Bibarsa Natha. Za neke iznenađujuće, ali ko je pažljivo pratio izlaganje Gordana Petrića na konferenciji mogao je da zaključi kako Izraelac ima probleme sa virusom gripa i njegovo mesto na sredini terena, između dvojice krilnih napadača zauzeće Danilo Pantić. S obzirom da se dugo oporavljao od povrede prednih uklrštenih ligamenata kolena i propustio sve mečeve grupne faze, a pred kraj jeseni počeo da hvata ritam, ovo će i njemu biti pokazatelj koliko može da doprinese timu.

Što se odbrane tiče, sva je prilika da drugi susret sa klubom iz Tiraspolja početi Siniša Saničanin. Većao je stručni štab crno-belih da li da, usled izostanka Igora Vujačića (isključen na stadionu Zimbrua), partner Svetozaru Markoviću bude Siniša Saničan ili Mihajlo Ilić. Čak je i sam Petrić rekao da su im šanse podjednake, uigravao je obojicu poslednja dva dana na kraju presekao u korist iskustva. Iako je bio prehlađen minule sedmice, reprezentativac Bosne i Hercegovine je dobio prednost i moguće da zbog činjenice da je skupio više evropskih mečeva kreće pre Ilića, iako je talentovani Jagodinac pobrao simpatije javnosti zbog izdanja u Kišinjevu. Uostalom, posle isključenja Vujačića njih dvojica su dobro obavila posao kad je jesenji učesnik Lige Evrope pritisnuo sa igračem više. Opet, Saničanin je više puta igrao sa Markovićem, pa se bolje poznaju, što je i sam Petrić potencirao rečima da mora da vidi ko s kim može da se upari.

To neće biti jedina promena u odbrani u odnosu na meč prethodnog četvrtka. Na poziciju levog beka, umesto Zlatana Šehovića, vratiće se Slobodan Urošević pošto je odslužio kaznu usled žutih kartona iz grupne faze. A ispred odbrane se očekuje tandem kao u Kišinjevu: Ljubomir Fejsa je dobio javne pohvale trenera za izdanje u prvoj utakmici, a Kristijan Belić uživa Petrićevo poverenje. Hamidu Traore prema rečima stratega nije spreman za 90 minuta, dok novajlija Andres Kolorado još nije osetio teren u Srbiji i nema logike da baš u duelu ovakve težine počne meč.

U ofanzivnom delu tima će krilne pozicije zauzetoi stranci Fuseni Dijabate i Kvinsi Menig, a napred će dejstvovati probuđeni Rikardo Gomeš, od kog Grobari očekuju da nastavi seriju pogodaka.

Projektovani tim Partizana mogao bi da izgleda ovako: Popović – Filipović, Marković, Saničanin, Urošević – Fejsa, Belić – Dijabate, Pantić, Menig – Rikardo.


tagovi

ŠerifLiga konferencijeGordan PetrićMihajlo IlićFK PartizanDanilo PantićSiniša Saničanin

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara