Partizanov jin i jang u Kruševcu: Natho režirao preokret pod Bagdalom (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | sub. 01.08.20. | 19:30

Crno-beli počeli prvenstvo pobedom nad Napretkom – 3:1

I crno i belo. Fudbal užasan, rezultat izvanredan. Kako je igrao, sjajno je prošao Partizan u Kruševcu. Brine navijače kako izgleda na početku nove sezone, ali ih raduje što u Beograd nosi tri boda. Utakmicu koja se neće pamtiti po smislenim potezima, već po velikoj nervozi, crno-beli su prekinuli razočaravajuću seriju loših rezultata protiv Napretka i „Operaciju Titula“ počeli preokretom – 3:1.

Prva tri boda na startu trke Parnom valjku je obezbedio Bibars Natho. Izgleda da se Izraelac najteže miri sa statusom viceprvaka, nudio je tokom pripremnog perioda signale da želi trofej, a uvodni korak na tom putu napravio je asistencijom Lazaru Markoviću na startu drugog poluvremena i pogotkom sa penala pet minuta pre kraja.

Izabrane vesti

Tim Sava Miloševića radovao se pod Bagdalom tek pošto je u završnici meča pritisnuo rivala na njegovu polovinu, pretio preko Takume Asana i Umara Sadika, da bi ga slomio iz jedanaeterca. Opravdanog, pošto je sudija Danilo Grujić video kako je Marko Živanović u kaznenom prostoru držao nekoliko sekundi Uroša Vitasa, vukao za dres Partizanovog štopera, u pokušaju da ga spreči da napadne loptu iz kornera. Nepotrebna reakcija defanzivca domaćih omogućila je Nathu da realizacijom sa 11 metara povede goste ka slavlju, da bi u nadoknadi pečet udario mladi Nikola Čolić.

Trubili su mesec dana iz Humske kako je povratak šampionskog pehara apsolutni prioritet, govorili kako moraju da zapnu na „malim“ utakmicama, a kad je došlo vreme da reči sprovedu u delu skoro ništa od najava nisu prezentovali na stadionu „Mladost“. Partizan je u Kruševcu tokom prvog poluvremena izgledao kriminalno. Ne zna se koji deo crno-belog tima je bio lošiji. Uprkos povremenom „mešanju“ protivničke odbrane Umara Sadika, Nigerijac nije dobio nijednu upotrebljivu loptu od saigrača, najbolja situacija za gol bila je kad je sam proigrao Sejdubu Sumu, a Gvinejac pucao glavom, vezni red maltene nije postojao čak i kad bi Natho predugo držao loptu u nogama i tražio rešenja, promašajem se ispostavila zamena strana Takume Asana (desno) i Filipa Stevanovića (levo), ništa smisleno gostujuća krila nisu uradila, a kad se tome doda klecava odbrana i očiglednom tremom okovan golman Aleksandar Popović jasno je zašto favorit nije mogao ni makac.

Kao da ništa nije naučio iz minulog prvenstva, Partizan je opet bacio prvo poluvreme niz vodu. Igrao je sporo, prvom do sebe, bez kombinatorike, trke, agresije, bez iskre u očima karakteristične za fudbalere željne promena. Kumovala je tome postavka Napretka, dupli blok ispred golmana Mladena Živkovića i brze kontre, s ciljem da se ili gađa Abubakar Oumaru ili da se koristi brzina bočnih vezista Milana Sprema i Srđana Kočića. Ako su Uroš Vitas i Bojan Ostojić bez većih problema zaustavili kamerunskog napadača (imao jednu šansu) i sprečili ga da distribuira lopte, veliku korist Čarapani su izvlačili oslanjajući se na brzinske sposobnosti krila. I Spremo i Kočić su iz tranzicije mučili protivnika i kad bi se ekipa Dragana Ivanovića odbranila znali da zaprete. Tako su Kruševljani stigli do prednosti: lopta u prostor za Srđana Kočiča, momak iz „klase 1999“ pobegao je Bojanu Ostojiću i kao da ima deset sezona superligaškog fudbala u nogama poslao loptu u dalji Popovićev ugao, taman da pokaže da mu ne manjka samopouzdanja, jer mu koji minut ranije nije uspeo lob mladog golmana.

Govor tela crno-belih u tim trenucima bio je slikovitiji od bilo kojih reči. Bojan Ostojić je širio ruke, Nemanja Miletić pokunjeno gledao u zemlju, Savo Milošević u neverici posmatrao izabranike. Verujemo i da je podviknuo koju u svlačionici, jer su u drugom delu gosti istrčali odlučniji. Sve što nisu bili u prvih 45 minuta jesu u nastavku, a još kad je Lazar Marković u prvom kontaktu s loptom na pas Natha matirao Živkovića (u tom trenutku se povredili i Partizanov rezervista i golman Napretka) osećalo se u vazduhu da favorit ima resurse za preokret.

Jin iz prvog poluvremena pretvorio se u jang u drugom. Neprepoznatljivost preobrazila u kreaciju, tromost u borbenost, počele su da se nižu akcije kakve se od Partizana očekuju, ali kad bi došli u priliku da ih realizuju isprečio bi se mladi Aleksa Jordanov. Momak rođen 2002. godine nenadano je dobio šansu usled povrede Mladena Živkovića i branio sjajno. Sve što je bilo do rezervnog golmana Napretak krotio je, nagovestio veliki potencijal, ali nije nagrađen u vidu boda. Ili tri, jer je neposredno pre pogotka za 2:1 domaćin imao kontru preko Mrkića, ali je tukao iznad prečke.

Napredak nije izdržao pritisak gostiju. Tačnije, Marko Živanović je bio vrlo neoprezan, skrivio jedanaesterac, a Natho egzekucijom poveo Partizan ka premijernoj pobedi, da bi je u nadoknadi, posle propuštenog zicera Umara Sadika, overio talentovani vezista iz škole Nikola Čolić.

gallery


------------------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, PRVO KOLO

NAPREDAK – PARTIZAN 1:3 (1:0)

/Kočić 45+2 - Marković 46, Natho 86pen, Čolić 90+5/

Kruševac

Stadion: Mladost

Igrano se bez prisustva gledalaca

Sudija: Danilo Grujić (Niš)

Žuti kartoni: Leković, Spremo, Mrkić, Milovanović, Kostić, Ivanović (Napredak), Urošević (Patizan)

Napredak: Živković (od 51. Jordanov) – Stević, Mršić, Marinković, Leković – Kostić, Milovanović (od 78. Živanović) – Spremo, Markoski, Kočić (od 70. Mijić) – Abubakar. Trener: Dragan Ivanović.

Partizan: Popović – Miletić, Ostojić, Vitas, Urošević – Zdjelar, Natho – F. Stevanović (od 46. Marković, od 56. Čolić), Suma (od 89. Šćekić), Asano (od 80. Ivanović) – Sadik. Trener: Savo Milošević.

SUPERLIGA - 1. KOLO

Petak

Spartak – Zlatibor 3:0 (2:0)

/Denković 8p, 32, Srećković 90/

TSC – Vojvodina 2:2 (1:1)

/Lukić 26p, Silađi 79 – Mrkaić 35, Varga ag 49/

Mladost – Javor 2:1 (2:0)

/Krajišinik 25, Jovanović 40 - Zvekanov 75/

Subota

Subota:

Napredak – Partizan 1:3 (0:1)

/Kočić 45+2 – Marković 46, Natho 86 pen, Čolić 90+5/

Crvena zvezda – Novi Pazar 3:0 (2:0)

/Spiridonović 8, Ivanić 13 pen, Vulić 82/

Čukarički – Inđija 3:0 (2:0)

/Kajević 38, Docić 41, Eze 90+1/

Voždovac – Radnik 1:3 (0:1)

/Nišić 84- Makarić 36, 64, Pavlov 86 pen/

Mačva – OFK Bačka 1:0 (0:0)

/Božić 57/

Proleter Novi Sad – Rad 2:0 (2:0)

/Živojinović 32, 41/

Radnički Niš – Metalac 3:0 (2:0)

/Marković 22, Mitrović 45, Anđelković 72 ag/




tagovi

FK PartizanBibars Natho

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara