Foto: AFP
Foto: AFP

Paulinjo – Sarabija – Poro: Bermudski trougao u kom se Belenenses izgubio (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.02.22. | 23:46

Najubedljivija pobeda Sportinga u Primeiri ove sezone – 4:1

Dok se jedan lisabonski klub sapliće na svakom koraku, drugi daje znake života i vrši pritisak na Porto. U noći kada je Benfika ponovo kiksnula, Sporting se vratio na pobednički put, pa šampionsku trku i dalje čini zanimljivom, a nade da će odbraniti titulu realnim. U poslednjem meču 20. kola Primeire, u gradskom derbiju u gostima je pao Belenenses – 4:1 (3:1).

Bez većih napora, praktično sa pola gasa prošetao se aktuelni šampion stadionom gradskog rivala. Nije se, istina, ni očekivalo da će Belenenses, inače poslednjeplasirani tim prvenstva, uspeti da se suprotstavi Lavovima. Nije mu pomoglo ni to što ih je sačekao na svom terenu.

Izabrane vesti

Mada, kad mu ni u prethodne četiri sezone, kada je imao kakvu-takvu ulogu u Primeiri, nije pomogla prednost domaćeg terena, bilo je za očekivati da mu neće biti od velike pomoći ni sada dok nosi fenjer u ruci.

Sporting je upisao petu uzastopnu pobedu na stadionu Nasional do Žamor i zadržao se na šest bodova zaostatka za Portom. Bio je ovo ujedno najubedljiviji trijumf šampiona Portugalije u Primeiri ove sezone, a iskreirao ga je trio Pablo SarabijaPedro PoroPaulinjo. Kao da se našao u Bermudskom trouglu, potonuo je Belenenses pod udarima talasa pomenutog trija.

Učestvovao je makar jedan od pomenutih fudbalera u u svakom golu Sportinga, Paulinjo je pogodio dva puta (ukupno je na šest golova u prvenstvu), Sarabija upisao gol i asistenciju, a isti učinak kao pozajmljeni fudbaler Pari Sen Žermena imao je i njegov sunarodnik Poro, inače desni bek po vokaciji, mada u Amorimovom sistemu igra kao ving-bek.

Nije ni Belenenses ostao bez odgovora, zapretio je Abel Kamara sredinom prvog dela da će njegov tim pokušati da stigne zaostatak, poslao raketu u dalji ugao sa ivice šesnaesterca, ali se ispostavilo da je to bio samo počasni pogodak za domaći tim koji je posle 20 odigranih utakmica zakucan za dno sa 12 bodova, šest manje od prvog tima iznad crte.

PORTUGALIJA 1 – 20. KOLO

Nedelja

Vizela – Vitoria Gimarais 3:2 (1:1)

/Guco 33, Kasiano 54, Idara 60 – Rošinja 21, Duarte 83/

Portimonense – Tondela 1:2 (1:0)

/Angulo 34 – Undabarena 80, Boseli 87/

Braga – Moreirense 2:0 (0:0)

/Musrati 48, Orta 72pen/

Porto – Maritimo 2:1 (1:0)

/Evanilson 18, Pepe 49 – Kosta 52/

Ponedeljak

Estoril - Fereira 0:0

Famalikao - Aruka 0:0

Utorak

Santa Klara - Boavista 2:1 (1:1)

/Krajsan 6pen, Tagava 75 - Musa 26/

Sreda

Benfika - Žil Visente 1:2 (0:1)

/Ramos 88 - Lino 11, Aburdžanija 64/

Belenenses - Sporting 1:4 (1:3)

/Kamara 21 - Paulinjo 11, 47, Poro 17, Sarabija 45+2/



tagovi

PrimeiraSporting LisabonBelenensesPortugal 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara