Pep trener Salcburga! Bio je važan deo Klopovog sistema, vodiće trojicu Srba

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.05.24. | 15:24

Holanđanin drugi put samostalno angažovan u nekom klubu

Bili su deo tima Jirgena Klopa, sad su na samostalnim poslovima. Vrlo važnu ulogu godinama je kod Nemca imao Željko Buvač pre nego što se oprobao u moskovskom Dinamu kao sportski direktor. Šest godina je Pep Lijnders pomagao dosadašnjem strategu Liverpula, ali kako Klop odlazi na kraju ove sezone sa Enfilda, tako je i Holanđanin našao novi angažman. I to u Austriji.

Tamošnji prvak – mada mu pehar posle 11 godina klizi iz ruku – je potvrdio da je 41-godišnji Lijnders novi šef stručnog štaba. Ugovor je potpisao na tri godine i u tom periodu će imati zadatak ne samo da napadne trofeje, već i ostane veran tradiciji kluba iz Mocartovog grada, koji je stvorio veliki broj asova za međunarodnu scenu.

Izabrane vesti

Dok je bio u Liverpulu smatralo se da je Lijnders veliki Klopov oslonac, više od običnog pomoćnika, čovek koji se posebno bavi razvojem mladih igrača, a pošto su ih Crveni izbacili nekoliko poslednjih sezona, njegov rad je prepoznat u Austriji.„Privilegovan sam, jer posle PSV Ajnndhovena, Porta i Liverpula (pomoćni ili trener podmlatka, op. au), dobijam priliku u još jednom izuzetnom klubu, posebno fokusiranom na razvoj mladih. Želim da razvijem mentalitet ekipe koja forsira napadački stil i gde osnov svega čine strast igri i glad za uspehom. Daću sve od sebe da pomognem klubu da nastavi da raste“, rekao je Lijnders, kome će ovo biti tek drugi samostalni angažman, jer je ranije vodio holandski NEC iz Najmehena.

U novoj sredini radiće sa trojicom srpskih reprezentativaca, štoperom Strahinjom Pavlovićem, levim bekom Aleksom Terzićem i napadačem, Petrom Ratkovim.

Lijnders je četvrti trener Salcburga u samo godinu dana. Na kraju prethodnog prvenstva klub se rastao sa Matijasom Jajsleom, palicu je preuzeo Gerhard Štruber, ali je posle slabih rezultata u prvenstvu (tri boda manje od Šturma) otišao, pa će sezonu kraju privesti u formi prelaznog rešenja Onur Cinel. Onda kreće Pep Lijnders.


tagovi

Pep LijndersAustrijaAustrija 1Red Bul SalcburgSalcburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara